Birtakım güç projeleri kapsamında yapılacak kamulaştırmalara ait Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna nazaran, Çekerek Hidroelektrik Santralinin tamamlanması hedefiyle gereksinim duyulan Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Haramikışla köyündeki bir taşınmaz ile Yozgat'ın Çekerek ilçesinin Bazlambaç, Çandır ve Kırkdilim köylerindeki kimi taşınmazlar, tapuda Hazine ismine tescil edilmek üzere Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çabuk kamulaştırılacak.
Rize'de tesis edilecek doğal gaz dağıtım sistemi kapsamında Pazar ilçesi Cumhuriyet mahallesinde bulunan bir taşınmaz da tapuda hazine ismine tescil edilmek üzere Güç Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK) ivedi istimlak edilecek.
Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ilişkin 154 kV Kovanlık HES-Kovanlık Havza TM Güç İletim Sınırı Projesi kapsamında kelam konusu sınırların güzergahlarına denk gelen taşınmazlar, direk yerleri mülkiyet halinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ tarafından tez kamulaştırılacak.
Tekrar TEİAŞ'ın Şenköy Yeşilyayla, Alışcık Mahallesi Alışcık Branşmanı Güç Nakil Sınırı ve Yazıhan TM-Havaalanı DM Güç Nakil Sınırı projesinin üretimi maksadıyla birtakım taşınmazlar, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketince (TEDAŞ) ivedi istimlak edilecek. Bu sınırların güzergahına isabet eden taşınmazlarda pilon yerlerinin mülkiyet biçiminde, çizgi emniyet alanlarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle kamulaştırılmasına karar verildi.