Çorbalar, hem bağışıklığı güçlendiren hem de sıhhat açısından epeyce yararlı yemektir. Memleketimizde birbirinden meşhur ve lezzetli çorba tanımı bulunuyor. Arpa şehriye çorbası da bu tarifler arasında nokta alıyor. Evlatların sıhhati birebir devranda tansiyon dengelenmesine yardımcı olan arpa şehriye çorbası adeta damaklarda iz bırakıyor. Hazırlaması çok kolay pişmesi ise yalnızca 20 dakika olan arpa şehriye çorbasının tanımı bugünkü metnimizde.
Arpa şehriye, bir çeşit küçük makarnadır. Biçiminin arpaya benzemesinden ötürü bu ismi alan arpa şehriye, Türk mutfağında çorbalarda ve pirinç pilavında kullanılır. Isminden ötürü arpadan yapıldığı düşünülen bu şehriye, buğdaygillerden elde edilir. Arpa şehriye ile pilav, salata yahut çorba yapabilirsiniz. Bugünkü metnimizde arpa şehriye çorbasının tanımını veriyoruz. Hem içinizi ısıtacak hem lezzetinden damaklarda iz bırakacak enfes arpa şehriye çorbasını hazırlamak için daha ziyade geç kalmayın.
ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI TANIMI:
MATERYALLER
200 gram arpa şehriye
1 tane kuru soğan
2 bardak zeytin yağı
Bir tane orta uzunluk domates
Bir tane sivri biber
Baharatlar
2 su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
Ufak ufak doğradığınız soğanları uygunca kavurun. Tıpkı halde biberleri de kesip üzerine atın.
Akabinde arpa şehriyeleri de ekleyerek 5 dakika kavurun.
Daha sonra rendelediğiniz domatesi ekleyip, sevdiğiniz baharatları ek edin.
En son tavuk suyu ekleyerek 20 dakika pişirin.Sıcak sıcak üzerine maydanozla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...