Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enfes Aşure

Enfes Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler


*1 kase kuru fasulye
*1 kase nohut
*1,5 kase aşure buğdayı (dövme)
*1 su bardağı kadar kuru kayısı
*1 su bardağı kadar kuru üzüm (çekirdeksiz)
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı buğday nişastası (kıvamlı yapar)
*3 kase dolusu şeker (isteğe göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)
*5 karanfil tanesi
*1 çay kaşığı tarçın
*1 tane tüm soyulmuş portakal kabuğu (aromalı olması için)
*Yeteri kadar su
*Süslemek için dövülmüş ceviz, fındık, tarçın, nar vs (isteğe bağlı)

Enfes Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden dövme, kuru fasulye ve nohut ıslatılır Ertesi gün ıslatılan suyu değiştirilerek düdüklüde pişene kadar haşlanır (yaklaşık yarım saat) Bu arada kuru kayısımız ikiye üçe bölünüp kuru üzümümüz ve 5 karanfil tanemizle haşlanır Malzemelerimizi haşlarken üzerini geçecek kadar su eklenir (yeterlidir) Çok su koyarsanız malzemelerin tadı kaçar Derin tencerimize yeteri kadar suyla (2,5 litre kadar) haşlanmış dövmemiz alınır ve yarım çay bardağı pirinç haşlanana kadar birlikte pişirilir Bu arada pişen nohut, fasulye, kuru kayısı ve üzüm eklenir Onunla da biraz (15 dakika) kaynatılıp şekerimiz eklenir Göz göz olana kadar kaynatılır Pişmeye yakın bir kaşık nişasta suyla sulandırılıp ilave edilir Tarçın ve portakal kabuğu da eklenip bir taşım daha kaynatılır Portakal kabuğu içinden alınıp kaselere paylaştırılır (yaklaşık 18 kase çıkıyor) Soğumaya bırakılır Soğuyunca yüzüne tarçın, dövülmüş ceviz, fındık atılır Dilerseniz nar ve fıstık da kullanabilirsiniz Afiyet olsun
(Not kıvamı tamdır Pilav gibi koyu olmasın rengi de gayet hoş oluyor, siyah olmuyor Ayrıca karanfil, portakal kabuğu ve tarçın aroma veriyor Haşlanmış fasulye, buğday tadı gelmiyor)
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt