Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enfes balık çorbası nasıl yapılır?

Enfes balık çorbası nasıl yapılır?
0
111

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
leziz_balik_corbasi_tarifi_1567756671_5286.jpg

Kış aylarında şifalı bir çorba tüketmek istiyorsanız balık çorbası tam size nazaran. Mevsimin en taze balıkları arasında mahal alan levrek ile lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Vücudun bütün Omega 3 gereksinimini bir kase çorbada karşılamak istiyorsanız kesinlikle balık çorbası tanımı denemelisiniz.

Balık çorbası, içerisinde bolca vitamin ve mineral barındıran umumiyetle levrek balığından yapılan enfes bir çorbadır. Akşam yemeğinde balık ya da deniz eserlerinden biri olduğunda yapılan balık çorbası, içindeki sebzelerin ve yumurtalı terbiyenin de katkısıyla mükemmel bir tada dönüşüyor. Birinci ismini duyanların şaşırdığı bu enfes çorba, çok çokça bilinmeyen, münasebetiyle hanelerimizde çok da sık pişmeyen bir yemek. Deniz eserlerini sevenlerin çok severek yediği balık çorbası, sizlerinde vazgeçilmezi olacak. Bağışıklık sistemini güçlendiren balık çorbasını hazırlamak için siz de geç kalmayın.

6aepo_1567757100_4069.jpg

BALIK ÇORBASI TANIMI:

MATERYALLER

6 adet levrek balığı
6 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet büyük uzunluk havuç
1 adet kereviz sapı
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 adet limonun suyu

Terbiyesi için;

1 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı



n3WdI_1567757074_4544.jpg

YAPILIŞI

Balıkları şıkça suyun içerisinde yıkadıktan sonra ayıklayın. Daha sonra tencerenin içerisine koyup üzerine soğuk suyu ek edin.

Kereviz sapı,havuz ve soğanları doğrayarak tencerenin içerisine ekleyin. Doğranan sebzelerin üzerine maydanoz, tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu ve tuz ile birlikte tencereye aktarın. Akabinde zeytinyağını da ek edin.

Orta ateşte kaynattıktan sonra çorbayı süzgeçten geçirin. Haşlanan balıkları kenara ayırın ve süzülen çorbanın içerisine küçük kesimler halinde ekleyin.

Son olarak balığın terbiyesini hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt