iltasyazilim
FD Üye
Enfes Bir Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*300 gr kadar kıyma
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı salça
*2 adet kapya biber
*2 adet yeşil biber
*Tuz
*Kara biber
*Kırmızı biber
*Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
*Yeterince sıvı yağ
Patates pütesi için;
*2 adet orta boy patates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Enfes Bir Ana Yemek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar sizlere sunumuyla çok şık bir ana yemek tarifi vermek istiyorum
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye keselim iç kısmına ara ara çatal batıralım ve fırça yardmıyla her yerini yağlayalım 180 derece ısınmış fırında kızarana ve yumuşayana kadar bekletelim
Onlar olurken patatesimizi soyup 4 6 parçaya bölüp tenceremize alalım üstünü basacak kadar su koyup yumuşayana kadar kaynatalım
Oda olurken iç malzemelerimizi normal karnı yarık içi gibi hazrlayıp yarm çay bardağı sıcak su koyup 2 dk kaynatıp ocağı kapatalım
Patateslerimiz pişmiştir bu arada
Süzgeçten geçirip tereyağı ilave edip çatalla iyice ezelim sütü ilave edip tekrar karştralım tuzunu ,karabiberini ilave edip karştralım
Patlıcanlarımız kızarmış ve yumuşamıştır içlerini çatalla biraz bastırarak yumuşatın ortalarına iç harcından bolca koyalım Bir tavaya 1 yemek kaşığı salça ,1 5 su bardağı su koyup güzel bir sos yapalım patlıcanların üzerine gezdirelim üzerlerinede patates püresini zevkimize göre krema torbasıyla sıkalım 180 derece kızg?n f?rında patatesler hafif kızarınca fırından alalım 5 dk dinlendikten sonra pilavla servis edebilirsiniz Yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Afiyetle kalın
*4 adet patlıcan
*300 gr kadar kıyma
*2 adet domates
*1 tatlı kaşığı salça
*2 adet kapya biber
*2 adet yeşil biber
*Tuz
*Kara biber
*Kırmızı biber
*Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
*Yeterince sıvı yağ
Patates pütesi için;
*2 adet orta boy patates
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Enfes Bir Ana Yemek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar sizlere sunumuyla çok şık bir ana yemek tarifi vermek istiyorum
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye keselim iç kısmına ara ara çatal batıralım ve fırça yardmıyla her yerini yağlayalım 180 derece ısınmış fırında kızarana ve yumuşayana kadar bekletelim
Onlar olurken patatesimizi soyup 4 6 parçaya bölüp tenceremize alalım üstünü basacak kadar su koyup yumuşayana kadar kaynatalım
Oda olurken iç malzemelerimizi normal karnı yarık içi gibi hazrlayıp yarm çay bardağı sıcak su koyup 2 dk kaynatıp ocağı kapatalım
Patateslerimiz pişmiştir bu arada
Süzgeçten geçirip tereyağı ilave edip çatalla iyice ezelim sütü ilave edip tekrar karştralım tuzunu ,karabiberini ilave edip karştralım
Patlıcanlarımız kızarmış ve yumuşamıştır içlerini çatalla biraz bastırarak yumuşatın ortalarına iç harcından bolca koyalım Bir tavaya 1 yemek kaşığı salça ,1 5 su bardağı su koyup güzel bir sos yapalım patlıcanların üzerine gezdirelim üzerlerinede patates püresini zevkimize göre krema torbasıyla sıkalım 180 derece kızg?n f?rında patatesler hafif kızarınca fırından alalım 5 dk dinlendikten sonra pilavla servis edebilirsiniz Yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Afiyetle kalın