Son günlerin en tanınan börek tanımları arasında yan alan bir lezzeti sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hem zerzevat sevenlerin bayılacağı hemde kıymalı börek sevenlerin epey beğenerek yiyeceği bülbül yuvası enfes bir lezzet. Şayet siz de meskeninizde bülbül yuvası böreğini hazırlamak istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız tanımı denemelisiniz.
Sıradan lezzetlerden sıkılanlar için harika bir tanımımız var. Imalatı pratik, görsel olarak tam da çay sofralarına yakışan bülbül yuvası böreği çok tanınan oldu. Konutunuzda bulunan materyallerle hazırlayabileceğiniz bülbül yuvası böreği, tadıyla akıllara durgunluk verecek.Eğer "bülbül yuvası böreği tanımı, bülbül yuvası böreği nasıl yapılır" meral ediyorsanız hazırladığımız içeriğimize göz atmalısınız. İsteğe nazaran iç materyalini değiştirebileceğiniz bülbül yuvasını böreğini misafirleriniz de çok beğenecek.
BÜLBÜL YUVASI BÖREĞİ TANIMI:
GEREÇLER
4 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
3 yemek kaşığı likit yağ
Karabiber
Al toz biber
Pul biber
Tuz
Sosu için;
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı likit yağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Öncelikle doğanları küçük küçük doğrayıp likit yağda şıkça kavurun. Akabinde ıspanakları yıkayıp doğrayın. Soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra baharatları ve tuzu ek ederek karıştırın.
Daha sonra farklı bir kasenin içerisinde süt ve likit yağı karıştırın.
Masaya yufkayı serin ve bu karışımdan fırça yardımı ile sürün.
Sonra üçgen yufkayı iki parmak kala na kadar küçük oklavaya sarın yanlardan elinizle büzdürün ve oklavayı çıkarın.
Çıkardıktan sonra yuvarlak yapıp, orta kısmına ıspanaktan koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 nokta fırında pişirin.
Pişmeye yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup tekrar kaşar peyniri eriyene kadar bekletin.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...