Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes Büryan Pilavı

Enfes Büryan Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Enfes Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*Tavuk eti (tercihen köy tavuğu )
*1, 5 su bardağı pirinç
*2 orta boy patates
*1 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*İsteğe bağlı yarım su bardağı haşlanmış nohut (ben kullandım)
*Tavuk suyu
*Tuz

Enfes Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Hafta sonları eşim için farklı lezzetler denemeyi seviyorum ,bugün de bu tarifi denedim ve biz çok beğendik, umarım sizlerde seversiniz geçelim tavuk etimizi pişmesi için odağa alıyoruz ,o pişerken o pirinçimizi normal pilav yapar gibi tuzlu suda bekletip kavuruyoruz, daha sonra fotoğrafta da göründüğü gibi fırın kabımıza alıyoruz, üzerine ince halkalar şeklinde doğranmış soğanımızı ve patatesimizi ve sarımsağı diziyoruz, üzerlerine tuz ilavesi yapıp haşlanan tavuklarımızı diziyoruz ,etin suyunu da üzerini iki parmak geçecek kadar ekledikten sonra 180°de pirinçler pişene kadar pişirmeye bırakıyoruz, arada bi kontrol edip pişip pişmediğine bakabilirsiniz, suyu az ise ekleme yapılabilir ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Similar threads

Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış) *1 haşlanmış tavuk eti *4 yemek kaşığı tereyağı *2 yemek kaşığı zeytinyağ *4 buçuk bardak tavuk suyu *Yarım bardak nohut veya bezelye (haşlanmış) *Tuz Tavuklu Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Rumeli Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *3 bardak pirinç *8 baget *Pilavın çok az üstüne çıkacak kadar tavuk suyu *Tuz *2 baş soğan *Tereyağ Rumeli Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinç ıslatılır Tavuklar kaynamaya konur ( tuzu tavuk suyuna atın ) Bu sırada soğanlar minik minik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *2 adet büyük soğan *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber *2 tatlı kaşığı tepeleme tuz *8 dolu dolu kase kaynar su *Kişi sayısı kadar tavuk but, kalça vb *3 kase pirinç (bir serçe parmak aşağıda olacak) Büryan Pilavı Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Büryan Tarifi İçin Malzemeler *1 5 bardak pirinç *3 adet soğan *Kemikli tavuk ya da et (tercihinize göre) *Margarin ve sıvı yağ Büryan Tarifi Yapılışı Tercihinize göre tavuk veya etimizi haşlayalım O bir kenarda beklesin Eti haşlarken pirinci ılık suyla ıslatalım Geniş fırına girebilecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler *8 tane tavuk but (parçalara ayrılmış bütün tavuk da ola bilir) *1 çorba kasesi baldo pirinç *1 tane orta boy kuru soğan *3 4 yemek kaşığı sıvı yağ *1 yemek kaşığı tereyağı tuz *Su ve tavuk suyu Tavuk Büryan Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,139Kullanıcılar
negan61Son üye
Üst Alt