Terbiyesi, nefis köfteleri munfasıl devranda mükemmel sebzelerle buluşturan ekşili köfte çorbası hem besleyici hem de doyurucu. Misafirlerinize yapabileceğiniz ekşili köfte çorbası damaklarda iz bırakacak. Evet ekşili köfte çorbası nasıl yapılır? Ekşili köfte çorbası imalatında nelere dikkat edilmeli? Adım adım ekşili köfte çorbasının tanımı metnimizde bulabilirsiniz.
Hem köfte, hem ana yemek hem de çorbayı birebir anda bulabileceğiniz bir tarifle önünüzdeyiz. Vitamin deposu olabilecek tüm marazlara deva olacak ekşili köfte çorbası, Türk mutfağının en vazgeçilmezlerinden. Birbirine çok benzeri gelgelelim hepsinin lezzeti birbirinden farklı olan köfteli çorbaların arasında dorukta nokta alan ekşili köfte çorbasının tanımını hazırlamak için geç kalmayın.
EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI TANIMI:
GEREÇLER
Köftesi için;
250 gram az yağlı dana kıyma
Tuz
Karabiber
Kimyon
yarım çay bardağı kırık pirinç
Sosu için;
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım yemek kaşığı un
1 adet yumurta
yarım limon suyu
Üzeri için;
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Nane
YAPILIŞI
Öncelikle yoğurma kabının içerisine köftelik materyalleri koyarak şıkça yoğurun.
Daha sonra küçük kesimlerle misket köfteler oluşturun ve unun içerisine bırakın.
Derin bir tencerenin içerisine 5 bardak suyu koyarak tuz, havuç ve patates ve tuzu ekleyerek kaynatın.
5 dakika kaynattıktan sonra suya yavaş yavaş köfteleri ekleyin.
Akabinde başka bir kabın içerisinde un,yoğurt yumurta ve limonu çırpın. Kaynayan köftelerin suyundan 1 kepçe ek edilip tekrar çırpın.
Kaynayan çorbanın içerisine yavaş yavaş ekleyerek 10 dakika kadar pişirin.
Pişen çorbaya nane ve zeytinyağı yakarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...