iltasyazilim
FD Üye
Enfes El Açması Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç Harcı;
*1 2 kg ıspanak
*12 kg peynir
*1 baş soğan
Yufkaların Arasına Sürmek İçin;
*Sıvı yağ
Üzeri için
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
Enfes El Açması Kol Böreği Tarifi Yapılışı El açması börek severler buraya
Maya öncelikle ılık su içerisinde eritilir, daha sonra diğer malzemeler ilave edilir Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur Mayalanması için beklenir Mayalandıktan sonra bezeler yapılır, üzeri kapatılır Bezeler açılabildiği kadar ince açılır, her bir yufkaya 23 yemek kaşığı sıvı yağ sürülür daha sonra iç harç konur, rulo yapılır, kendi ekseni etrafında dönderilir, tepsiye yerleştirilir Diğer bezeler de aynı şekilde açılır, iç harcı konur, yufka rulo yapılır, şekil verdiğimiz böreğin etrafına sarılır, Tepsi dolana kadar bu işlem tekrarlanır Üzerine yumurta ve yoğurt karışımlı harç sürülür Arzuya göre susam veya çörek otu serpilerek fırına verilir 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Sıcak sıcak ? servis edilir
Afiyet olsun
*2 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*12 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç Harcı;
*1 2 kg ıspanak
*12 kg peynir
*1 baş soğan
Yufkaların Arasına Sürmek İçin;
*Sıvı yağ
Üzeri için
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
Enfes El Açması Kol Böreği Tarifi Yapılışı El açması börek severler buraya
Maya öncelikle ılık su içerisinde eritilir, daha sonra diğer malzemeler ilave edilir Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur Mayalanması için beklenir Mayalandıktan sonra bezeler yapılır, üzeri kapatılır Bezeler açılabildiği kadar ince açılır, her bir yufkaya 23 yemek kaşığı sıvı yağ sürülür daha sonra iç harç konur, rulo yapılır, kendi ekseni etrafında dönderilir, tepsiye yerleştirilir Diğer bezeler de aynı şekilde açılır, iç harcı konur, yufka rulo yapılır, şekil verdiğimiz böreğin etrafına sarılır, Tepsi dolana kadar bu işlem tekrarlanır Üzerine yumurta ve yoğurt karışımlı harç sürülür Arzuya göre susam veya çörek otu serpilerek fırına verilir 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Sıcak sıcak ? servis edilir
Afiyet olsun