Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enfes elmalı pay nasıl yapılır?

Enfes elmalı pay nasıl yapılır?
0
123

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
enfes_elmali_pay_nasil_yapilir_1573458447_0705.jpg

Kış mevsiminde çok tüketilen elmadan lezzetli bir hak yapmak isterseniz bu elmalı hisse tanımı tam size nazaran. Çayın yanında ikram edebileceğiniz elmalı hak evlatların da güzeline gidecek. Ağızda dağılan hamuru içerisinde sıcacık elmalı harcı ile çok seveceğiniz elmalı hakkın tanımı haberimizin detaylarında.

Elmalı hisse, yerkürede en tanınan turtalardan biridir. Bir elmalı turtanın asıl ögesi elma ve hamurdur. Bunun üstüne ara sıra krema ya da dondurma koyulur yahut çedar peyniri yanında servis edilmektedir. Elmanın en şık hallerinden biri olan elmalı hak, kıyır kıyır tadıyla herkes tarafından çok seviliyor. Tam ölçülü bir elmalı hisse yapmak isterseniz kesinlikle hazırladığımız tanımı denemelisiniz. Gevrek olması için yapılması gerekenlerden nasıl saklanacağına tüm püf noktalarını da bulabileceğiniz bu en şık denenmiş elmalı kurabiyenin tanımı bugünkü metnimizde.

ELMALI BEHRE TANIMI:

MATERYALLER

2 su bardağı  un 
Yarım bardak toz şeker
Bir paket kabartma tozu 
Bir adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
125 gram tereyağ

İçi için;

Bir tatlı kaşığı toz tarçın 
Bir tatlı kaşığı mısır nişastası 
3 çorba kaşığı toz şeker
4 adet elma 
2 çorba kaşığı tereyağ 
Bir avuç ceviz 

ndUU7_1573458464_1212.jpg

YAPILIŞI

Hamur gereçlerini derin bir kabın içinde düzgünce yoğurun.

Daha sonra hamuru streç sinemaya sarıp, buzdolabında bekletin. Hamurun yarısını tart kalıbının içine koyun.

Harcı da içerisine koyup, kalan hamuru da elmaların üzerine dizin.

120 radde fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt