Akşam yemeğinde hem hafif hem pişirmesi kolay hem de lezzeti bol bir ana yemek tanımı arıyorsanız etli türlü tam size nazaran. Mevsimin en vitaminli sebzeleriyle bir arada pişirebileceğiniz etli zerzevat türlüsünün tanımına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.
Etli yemekler denilince türlü, lezzeti ve bol minerali ile akıllara gelen seçenekler arasındadır. Hem lezzeti bol hem de kolaylıkla yapabileceğiniz etli türlü yemeği, mahsusen hatunların sık sık akşam yemeği için pişirdiği tanımlardan biridir. Siz de enfes bir etli türlü yemeği pişirmek için geç kalmayın. Püf noktalarıyla birlikte etli türlü yemeğinin tanımına metnimizden ulaşabilirsiniz.
ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİ TANIMI:
MATERYALLER
Yarım kilo kuşbaşı et
3 adet patates
3 adet patlıcan
Yarım kilo fasulye
2 diş sarımsak
2 büyük domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
Sıcak su

YAPILIŞI
Öncelikle etleri yıkayıp, yıkama suyuyla birlikte pişirin. Yağına kaldığında tereyağını da katarak biraz kavurun.
Daha sonra ince ince doğranan soğanları, domatesleri de katarak 5 dakika daha kavurun.
Akabinde salça ve sarımsakları da ek ederek, bir iki sefer karıştırın.
Patlıcanları alaca bir biçimde soyup küp küp kesin. Patatesleri de soyduktan sonra birebir formda kesebilirsiniz.
Ocakta olan karışımın içerisine kalan tüm materyalleri ekleyerek pişmeye bırakın.
Sulu seviyorsanız su ek edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
ETLİ TÜRLÜ YEMEĞİNİN PÜF NOKTALARI
- Patlıcanlarınızı doğradıktan sonra tuzlu suyun içerisinde bekletirseniz acısı çıkacaktır.
Patlıcanlarınızı tencereye ek etmeden evvel alışılagelmiş su ile durulayıp kurutmalısınız.
- Patateslerinizi de öncesinde doğrayacaksanız onları da kararmamaları için suda bekletmelisiniz.