iltasyazilim
FD Üye
Enfes Hafif Tatta Üzeri İrmikli Şekerparem Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı dövülmüş fındık ve ceviz karışımı
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*15 yemek kaşığı mısır nisaştası
*15 su bardağı un
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Üzerini süslemek için;
*2 yemek kaşığı irmik (üzerini bulamak için)
*Arzuya göre fındık badem
Enfes Hafif Tatta Üzeri İrmikli Şekerparem Tarifi Yapılışı Muhteşem hafif bir tatla karşınızdayım herkese merhaba ?öncelikle serbetimizi kaynatalım Fokurdayan şerbetimize 3 damla limon sıkalım bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakalım
Un hariç bütün malzemelerimizi kaba koyup karıştıralım Kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edelim Ceviz iriliğinde parçalar koparıp şekil verelim Şekillenen hamurlarımızı irmiğe bulayıp üzerine fındık yada badem yerleştirip önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri pembeleşene kadar pişirelim Fırından çıkardığımız tepsimizin üzerine soğuttuğumuz şerbetimizi kaşık yardımıyla önce her birinin üzerine ardından kalanı komple eşit dökelim Şerbeti çeken şekerparelerimizi arzuya göre kaymakla dondurmayla servis edelim Afiyet olsun?
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı dövülmüş fındık ve ceviz karışımı
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*15 yemek kaşığı mısır nisaştası
*15 su bardağı un
Şerbeti için;
*15 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon suyu
Üzerini süslemek için;
*2 yemek kaşığı irmik (üzerini bulamak için)
*Arzuya göre fındık badem
Enfes Hafif Tatta Üzeri İrmikli Şekerparem Tarifi Yapılışı Muhteşem hafif bir tatla karşınızdayım herkese merhaba ?öncelikle serbetimizi kaynatalım Fokurdayan şerbetimize 3 damla limon sıkalım bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakalım
Un hariç bütün malzemelerimizi kaba koyup karıştıralım Kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edelim Ceviz iriliğinde parçalar koparıp şekil verelim Şekillenen hamurlarımızı irmiğe bulayıp üzerine fındık yada badem yerleştirip önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri pembeleşene kadar pişirelim Fırından çıkardığımız tepsimizin üzerine soğuttuğumuz şerbetimizi kaşık yardımıyla önce her birinin üzerine ardından kalanı komple eşit dökelim Şerbeti çeken şekerparelerimizi arzuya göre kaymakla dondurmayla servis edelim Afiyet olsun?