iltasyazilim
FD Üye
Enfes Havuç Rüyası Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg havuç
*5 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanilya
*1 limon kabuğu rendesi ve suyu
Arası için;
*Petibör bisküvi
Üzeri için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı kremşanti
Enfes Havuç Rüyası Tarifi Yapılışı Size harika bir tarif mutlaka deneyin
1
*Öncelikle havuçları soyup iri iri doğrayın ve 5 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın
*Haşlanırken kremşantiyi bir kapta sertleşene kadar çırpın ve dolaba kaldırın
*Yumuşamış havuçları suyuyla birlikte blenderdan geçirin
*Püre olsun ocağa tekrar alın, içine şekeri ,vanilyayı ,limon suyu ve rendesini ekleyip karıştırın
*Bir kapta 1 su bardağı suyla nişastayı karıştırın
*Kaynayan havuca çırparak ekleyin
*Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın kare borcama muhallebiden 1 kaşık koyup yayalım
*Bisküvileri dizelim, üstüne kepçe yardımıyla muhallebiden koyalım
*Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapabilirsiniz Ben 4 kat yaptım
*Üstüne kremşantiyi yayalım Çatalla şekil verelim
*Dolapta en az 3 saat dinlendirip servis yapın
*Afiyet olsun
*1 kg havuç
*5 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanilya
*1 limon kabuğu rendesi ve suyu
Arası için;
*Petibör bisküvi
Üzeri için;
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı kremşanti
Enfes Havuç Rüyası Tarifi Yapılışı Size harika bir tarif mutlaka deneyin
1
*Öncelikle havuçları soyup iri iri doğrayın ve 5 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın
*Haşlanırken kremşantiyi bir kapta sertleşene kadar çırpın ve dolaba kaldırın
*Yumuşamış havuçları suyuyla birlikte blenderdan geçirin
*Püre olsun ocağa tekrar alın, içine şekeri ,vanilyayı ,limon suyu ve rendesini ekleyip karıştırın
*Bir kapta 1 su bardağı suyla nişastayı karıştırın
*Kaynayan havuca çırparak ekleyin
*Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın kare borcama muhallebiden 1 kaşık koyup yayalım
*Bisküvileri dizelim, üstüne kepçe yardımıyla muhallebiden koyalım
*Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapabilirsiniz Ben 4 kat yaptım
*Üstüne kremşantiyi yayalım Çatalla şekil verelim
*Dolapta en az 3 saat dinlendirip servis yapın
*Afiyet olsun