Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes İstiridye Mantar Sote (Yapım Aşamalı)

Enfes İstiridye Mantar Sote (Yapım Aşamalı)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Enfes İstiridye Mantar Sote (Yapım Aşamalı) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kg istiridye mantarı
*1 kapya kırmızı biber
*1 orta boy soğan
*3 dal yeşil sarımsak (Veya üç diş sarımsak )
*5 yemek kaşığı domates konservesi
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 çay kaşığı kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı kekik
*1 çimdik kimyon
*1 çimdik karabiber
*1 çimdik tuz

Enfes İstiridye Mantar Sote (Yapım Aşamalı) Tarifi Yapılışı Herkese Merhaba
Bugün tadı ete en benzeyen antioksidan etkisi büyük besinlerden olan istiridye mantarını deneyelim lezzetli yapısı kadar faydaları ile de mükemmel bir besin kaynağı şimdiden afiyet olsun

1
*Öncelikle mantarlar güzel bir sudan geçirilir Daha sonra doğranır Ben köklerini de çok sevdiğim için köklerini de doğradım
*İstiridye mantarları biraz sert olduğu için yaklaşık on beş dk suda haşlanır
*Bir kaba sıvı yağ konulur Üzerine soğan, biber hafif iri olacak şekilde doğranır Daha sonra tereyağı atılır
*Ben mevsimi olduğu için taze sarımsak kullandım
*İsteğe göre normal sarımsak konulabilir
*Bir iki dk kavurduktan sonra haşlanmış mantarlar süzgeçten geçirilerek tencereye alınır
*Bir iki dk daha mantarlarla kavrulduktan sonra üzerine domates konservesi eklenir Ben mevsimi olmadığı için konserve tercih ettim Arzu ederseniz domates de kullanabilirsiniz
*Son olarak ta baharatlar eklenerek yaklaşık yarım saat ara ara karıştırılarak (mantarlara zarar vermeden hafif bir şekilde )ağzı kapalı kısık ateşte pişirilir ve biraz dinlendikten sonra yemeğimiz hazır Ben fazla tuz kullanmadığım için az tuttum fakat isteğe göre arttırılabilir

858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt