![enfes_kadayif_dolmasi_nasil_yapilir_1568278149_7564.jpg](http://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2019/37/enfes_kadayif_dolmasi_nasil_yapilir_1568278149_7564.jpg)
Erzurum yöresinin en çok sevilen ve tüketilen tatlıları arasında mahal alan kadayıf dolması, ağızda dağılan tadıyla kendine adeta hayran bırakıyor. Meskende basitçe yapabileceğiniz kadayıf dolması, çıtır çıtır olmasıyla da sık sık yapacağınız tarifler arasında. Pekala meskende kadayıf dolması nasıl yapılır?
Tel kadayıfın Erzurum'da aldığı en lezzetli hallerinden biridir kadayıf dolması. Ceviz içiyle sarılıp, yumurtaya bulandıktan sonra kızartılan ve şerbetli olarak servis edilen tatlı Erzurum'un sembolleri arasında alanını çoktan almış. Genelikle Ramazan sofralarında kesinlikle yapılan kadayıf dolmasını hanede pratik bir halde yapmak velev misiniz? Tanımına ulaşmak için kesinlikle metnimize göz atmalısınız.
KADAYIF DOLMASI TANIMI:
MATERYALLER
400 gram tel kadayıf
200 gram ceviz içi
5 adet yumurta
Kızartmak için;
2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için;
750 gram toz şeker
500 ml. su
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
![HTjij_1556783680_0772.jpg](http://i2.haber7.net//haber/haber7/photos/2019/18/HTjij_1556783680_0772.jpg)
YAPILIŞI
Tanımı öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete limon suyunu ek ederek kenara alın.
Tel kadayıfları küçük modüllere ayırmadan elinizle hafif bir formda açın.Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka üzere ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri kesimler halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe hakikat katladıktan sonra rulo halinde sarın.
Kadayıflar bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk yere kadar kızartın.
Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbet güzelce çektikten sonra üzerine antep fıstığı tozuyla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...