Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes kadayıf dolması nasıl yapılır?

Enfes kadayıf dolması nasıl yapılır?
0
140

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
enfes_kadayif_dolmasi_nasil_yapilir_1568278149_7564.jpg

Erzurum yöresinin en çok sevilen ve tüketilen tatlıları arasında mahal alan kadayıf dolması, ağızda dağılan tadıyla kendine adeta hayran bırakıyor. Meskende basitçe yapabileceğiniz kadayıf dolması, çıtır çıtır olmasıyla da sık sık yapacağınız tarifler arasında. Pekala meskende kadayıf dolması nasıl yapılır?

Tel kadayıfın Erzurum'da aldığı en lezzetli hallerinden biridir kadayıf dolması. Ceviz içiyle sarılıp, yumurtaya bulandıktan sonra kızartılan ve şerbetli olarak servis edilen tatlı Erzurum'un sembolleri arasında alanını çoktan almış. Genelikle Ramazan sofralarında kesinlikle yapılan kadayıf dolmasını hanede pratik bir halde yapmak velev misiniz? Tanımına ulaşmak için kesinlikle metnimize göz atmalısınız.

KADAYIF DOLMASI TANIMI:

MATERYALLER

400 gram tel kadayıf
200 gram ceviz içi
5 adet yumurta

Kızartmak için;

2,5 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti için;

750 gram toz şeker
500 ml. su
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

HTjij_1556783680_0772.jpg

YAPILIŞI

Tanımı öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete limon suyunu ek ederek kenara alın.

Tel kadayıfları küçük modüllere ayırmadan elinizle hafif bir formda açın.Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.

Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka üzere ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri kesimler halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe hakikat katladıktan sonra rulo halinde sarın.

Kadayıflar bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk yere kadar kızartın.

Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbet güzelce çektikten sonra üzerine antep fıstığı tozuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,218Mesajlar
30,133Kullanıcılar
babapro356Son üye
Üst Alt