Yumuşak tadıyla yiyenleri kendine hayran bırakan Kıbrıs tatlısını hanenizde denemek isterseniz bu tanım tam size nazaran... Misafirleriniz için çay saatlerinde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes Kıbrıs tatlısı sunumuyla da çok şık bir tatlı. Evet meskende Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Kıbrıs tatlısı, Yunan tatlısı olarak da bilinen hem şerbetli hem de adeta pasta üzere olan bir tatlı tanımıdır. Devletimizde son yıllarda çok severek yapılan Kıbrıs tatlısı, pratik olmasıyla da hatunların hazırlamaktan keyif aldığı bir lezzet. Sizlerde sık sık misafir ağırlıyor ve farklı lezzetleri misafirlerinize sunmak istiyorsanız kesinlikle Kıbrıs tatlısını da denemelisiniz.
KIBRIS TATLISI TANIMI:
MATERYALLER
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı likit yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Birinci evvel şerbeti hazırlayın.Kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürtün. Daha sonra öteki materyalleri de ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın.
Bir borcamı yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını borcamın içine dökün ve 180 drecede 30 dakika pişirin.
Kremasını hazırlamak için krem şanti için başka materyalleri bir tencereye koyun. Karışımı kıvam meydana kadar karıştırın.
Karışım kıvam alınca ocaktan alın ve krem şantiyi toz halinde ekleyerek mikserle çırpın.
Pişen kekin üzerine şerbeti ekleyin. Daha sonra üzerine kremayı ekleyin.
Tatlıyı buzdolabında 2 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...