iltasyazilim
FD Üye
Enfes Laz Böreğim Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklava yufkası
*250 gram margarin
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 5 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Enfes Laz Böreğim Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi yapıp soğumaya bırakalım Ardından muhallebi malzemelerinin hepsini ocağa almadan önce iyice karıştıralım ki topak topak olmasın, karıştırdıktan sonra ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişirelim ocağın altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip bırakalım
Baklava yufkalarını yarısı alta yarısı üste gelecek şekilde ayıralım Alt kısmı yapmadan üst kısmın yufkasının üzerine nemli bez örtün ki kurumasın Tepsinin altını yağladıktan sonra her yufkayı yağlayarak serelim, tepsiye ortasına muhallebiyi sürelim, her yere eşit gelecek şekilde ardından kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayalım ve kalan margarini de yufkaların üzerine dökelim Fırına atmadan önce dilimleyelim yoksa piştikten sonra yapamazsınız çünkü kırılır Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirmeniz yeterli olacaktır Şimdiden Afiyet Olsun
*1 paket baklava yufkası
*250 gram margarin
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 5 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Enfes Laz Böreğim Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi yapıp soğumaya bırakalım Ardından muhallebi malzemelerinin hepsini ocağa almadan önce iyice karıştıralım ki topak topak olmasın, karıştırdıktan sonra ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişirelim ocağın altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip bırakalım
Baklava yufkalarını yarısı alta yarısı üste gelecek şekilde ayıralım Alt kısmı yapmadan üst kısmın yufkasının üzerine nemli bez örtün ki kurumasın Tepsinin altını yağladıktan sonra her yufkayı yağlayarak serelim, tepsiye ortasına muhallebiyi sürelim, her yere eşit gelecek şekilde ardından kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayalım ve kalan margarini de yufkaların üzerine dökelim Fırına atmadan önce dilimleyelim yoksa piştikten sonra yapamazsınız çünkü kırılır Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirmeniz yeterli olacaktır Şimdiden Afiyet Olsun