
Karnınızı doyuracak, içinizi ısıtacak enfes bir çorba tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Kolay bir formda yapabileceğiniz misket köfteli çorba kıvamıyla çok hoş bir biçimde doyuruyor. emeğe bu türlü şık bir çorbayla başlamak isterseniz kesinlikle misket köfte çorbasını denemelisiniz.
Imalatı sizi zorlamayacak, çorba tanımlarına bir yenisini ekleyeceğiniz ve afiyetle tüketeceğiniz misket köfte çorba, 7’den 70’e herkesin seveceği bir tanımdır. Tanım defterinize kesinlikle eklemeniz gereken misket köfte çorbası, bol yoğurduyla tüm beklentilerinizi bir kasede toplayacak. Trakya mutfağının en sevilen çorbalarındandır. Bu tarife yörenin her kesitinde rastlamak mümkündür. Epeyce doyurucu bir çorba oluşuyla Trakya mutfağında sofraya ana yemek üzere konduğu olur. Halk arasında bir öteki ismi “Misket köfte çorbası” olan bu tanım Ramazan sofraları ile Trakya düğün yemekleri arasında değerlikli bir mekana sahiptir. Pekala misket köfte çorbası nasıl yapılır?
MİSKET KÖFTELİ ÇORBA TANIMI:
MATERYALLER
Köftesi için;
400 gram dana kıyma
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Maydanoz
Tuz
Terbiyesi için;
1,5-2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
Sosu için;
1 çay bardağı likit yağ yahut tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber

YAPILIŞI
Öncelikle köftelik materyalleri şıkça yoğurun ve un serpilmiş tepsiye ufak misketler biçiminde yaparak dizin.
Daha sonra başka bir kasede terbiye gereçlerini karıştırın.
Bir tencerede çorbanın suyunu kaynatın. Ardından terbiyenin üzerine el blendırı kullanarak ya da mütemadi karıştırılarak sıcak suyu ek edin.
Daha sonra tencereyi ocağa alarak, kaynayana kadar karıştırın.
Kaynayan çorbaya köfteleri ek ederek pişene kadar kapağını kapatın.
Bir çay bardağı kadar likit yağı tavada kızartarak pişen çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak bir halde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...