
Öğrenci konutlarında çok pişen tıpkı devirde yemem yapmayı öğrenenlerin pilavdan sonraki adımı olan patates yemeği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kalabalık misafirlere bile hazırlanabilen enfes patates yemeği, hem basitçe pişer hem de imalatı epey pratiktir. Sulu yemekler arasında listenin başında yan alan enfes patates yemeğinin pratik tanımını öğrenmek için metnimizi inceleyebilirsiniz.
Patates, Türk mutfağında neredeyse tüm yemeklerde kullanılan bir sebzedir. Kolay pişmesi sayesinde hatunların sıkça tercih ettiği patates sofralara birbirinden lezzetli hal ile sofralarda yanını alır. Lakin yüzyıllardır yapılan ve genelikle yemek yapmayı öğrenenlerin birinci pişirdikleri sulu yemek kategorisinde nokta alan patates yemeğinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Anadolu hatunlarının yüzyıllardır mutfağında pişirdiği leziz patates yemeğinin tanımı haberimizde.
PATATES YEMEĞİ TANIMI:
MATERYALLER
3 adet patates
1 adet soğan
2 kaşık biber salçası
3 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

YAPILIŞI
Öncelikle tencereye yağı alıp ocağın altını kısık açın. Soğanları küçük küçük doğrayıp kavurun.
Akabinde salçayı da ekleyerek kavurma sürecine devam edin.
Patatesleri küp küp doğrayarak, kavrulan soğanların içerisine ek edin.
Biraz karıştırdıktan sonra tuzu, pul biberi ekleyerek suyu da ekleyin. Kaynayana kadar kapağına kapatın.
Patatesler piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...