Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes Tadıyla Fava Tarifi! Zeytinyağlı Fava Nasıl Yapılır?

Enfes Tadıyla Fava Tarifi! Zeytinyağlı Fava Nasıl Yapılır?
0
68

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
s-a1f080196eae30a6efb7a188d6089426d5ff606b.jpg


Diğer bir adıyla bakla ezmesi olarak öne çıkan fava, Ege ve Yunan mutfağında sık yer verilen bir lezzettir. Fava, protein bakımından zengin bir mezedir. Balık yemeklerinin olmaza olmazı fava tarifi, farklı meze tarifi arayanlar için adeta kaçırılmayacak bir fırsattır. Oldukça lezzetli ve pratik zeytinyağlı fava nasıl yapılır sorusuna en ayrıntılı cevabı sizler için sunduk. Kuru bakladan yapılan fava tarifi, malzemeleri ve püf noktası içeriğimizde…




Ege mutfağı denildiği vakit akla gelen en farklı mezelerden biri şüphesiz ki fava. Olağanüstü kıvamı ve pratikliği ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakan fava hafifliği ile de adından söz ettiriyor. Hiç vakit kaybetmeyelim fava tarifi için gereken malzemeler nelermiş bir bakalım. İşte fava için gereken malzemeler ve fava tarifine dair tüm detaylar…

Fava Yapmanın Püf Noktaları




Fava mezesini hazırlarken öncelikle az su ile pişirmeye dikkat edilmelidir. Baklalar yumuşamış suyunu çekmiş ise azar azar su ilavesi yapılmalıdır. Baklalar yumuşadığında tencerede bir miktar su kalmalıdır. Böylelikle daha güzel bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Fava Malzemeleri



- 4 su bardağı sıcak su

- 1 adet iri kuru soğan

- 2 su bardağı kuru bakla

- Yarım limon suyu

- 4 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 küp şeker

- 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Fava Nasıl Yapılır?



- Yemek tahtasında soğanları küp küp doğrayarak mezenin yapılışına başlayabiliriz.

- Zeytinyağını tencereye alın, soğanları ekledikten sonra pembeleşene kadar kavurun.

- Daha sonra güzelce yıkayıp süzdüğünüz baklaları ekleyip, 3 su bardağı sıcak su ilavesi ile iyice karıştırın.

- Yarım taze limon suyu ve 1 adet kesme şekeri ekleyerek orta ateşte baklalar yumuşamaya kadar pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.

- Baklaların su çekme durumuna göre kalan sıcak suyu kontrollü olarak ilave edebilirsiniz.

- Hafif sulu kalan baklaları blenderdan geçirin ve baton bir kek kalıbına dökün. 

- Soğuyan mezeyi buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın. Dilimlere ayırdığınız mezenin üzerinden zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt