Mis üzere tarçın kokusu, ağızda dağılan kıvamı ve kıyır kıyır dokusuyla adeta kendine birinci tadımda hayran bırakan enfes tarçınlı lokmacık kurabiyenin tanımını sizlere veriyoruz. Çayın yahut kahvenin yanına ikram edebileceğiniz tarçınlı kurabiyenin tanımını metnimizde bulabilirsiniz.
Uzun mühlet bayatlamayan tıpkı devirde imalatı çok yalın bir kurabiye tanımı görmeye hazır mısınız? Adeta çay saatleri için hazırlanmış olan tarçınlı tek lokmalık enfes bir kurabiye tanımı yalnızca yasemin.com'da! Mis üzere kokan tıpkı hengamda ağızda dağılan lezzetli tadı ile gönülleri fethedecek tarçınlı lokmacık kurabiye evlatlarında bayılacağı çeşitten.
TARÇINLI LOKMACIK KURABİYE TANIMI:
GEREÇLER
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı likit yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
1 aldığı kadar un
1 su bardağı tarçın
1 bardak pudra şekeri
YAPILIŞI
Pudra şekeri ve tarçın hariç tüm gereçleri derin bir kabın içerisinde şıkça karıştırın. Daha sonra unu denetimli bir halde ek ederek yoğurmaya başlayın.
Fındıktan biraz büyük modüller alıp yuvarlayarak şekillendirin. Hamur bitene kadar devam edin.
Hazırlanan hamurları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 kademelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerine acilen tarçın serperek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...