Tavukla hazırlanan tarifler arasında en sık yapılan sote adeta kaşık kaşık yediren cinsten. Sıcacık bir ekmekle enfes bir akşam yemeği hazırlamak isterseniz pratik tavuk sote tanımımızı inceleyebilirsiniz. Püf noktalarıyla birlikte bulabileceğimiz bu içeriğimizde tam da davet sofralarına yakışır tavuk sotenin gelin birlikte tanımına göz atalım:
Sebzelerin tavukla buluştuğu ve kısa vadede hazırlanabilen lezzetli tavuk sote tanımını siz de akşam yemeğinde pratik bir biçimde yapabilirsiniz. Evlatlarınızın da severek yiyeceği tavuk sote sık sık sofralarınıza gelecek. Tavuk sevenlerin birinci tercihleri arasında olan bu yemek, günlük hayatınızda olduğu kadar hususî günlerinizde misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz ana yemek. Düşük kalorili, sağlıklı ve pratik bir seçenek olarak tavuk sote, pilav ve yoğurtla servis edebilirsiniz. Adım adım tavuk sote tanımını bugünkü metnimizde.
TAVUK SOTE TANIMI:
GEREÇLER
2 yemek kaşığı likit yağ
300 gram tavuk
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
Yarım adet al biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 adet doğranmış domates
YAPILIŞI
Yanmaz ve yapışmaz tavaya yağı ve kuşbaşı doğanmış tavukları alın.
Yüksek ateşte yanan ocakta soğanları biberleri ve domatesleri ek ederek şıkça karıştırın.
Biraz suyunu çektikten sonra baharatları içerisine aktarın.
Yeterlice pişince sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...