iltasyazilim
FD Üye
Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak sıvı yağ
*1 adet limon
*2 diş sarımsak
*300 gram tavuk but
*12 (yarım) soğan
*3 yemek kaşığı tereyağ
*500 gram havuç
*2 bardak pirinç
*Tuz, karabiber
Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı) Tarifi Yapılışı
Hazırlanışı
1 Türkmen pilavı hazırlığımıza ilk olarak 2 bardak pilavlık pirincimizi geniş bir kabın içine alarak taşına çöpüne göz attıktan sonra*pirinçlerin üzerini 1 parmak kadar aşıncaya kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı tuzu ve bir adet limon suyunu ilave ederek pirincimizi yarım saat kadar ıslanması için beklemeye bırakarak başlayalım
2 Fırını 200 dereceye ayarlayıp sarımsakları alüminyum folyo içerisine alıp fırına verelim
3 Soğanı ve havucu yemeklik doğrayalım
4 Tencereye sıvı yağı, tavuk etini koyalım ve kavuralım
5 İçine soğanı ve havuçları ilave edelim sonra kavurmaya devam edelim
6 Tencerenin kapağını kapatalım ve havuçlar pişene kadar pişirelim
7 Pirinci yıkayıp suyunu süzüp limonu içerisinden çıkartalım Tencerenin içine ilave edelim sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edelim (tavuk suyu ilave ederseniz çok daha güzel olacaktır )
8 Piştikten sonra güzelce karıştıralım ve içerisine 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 5 dakika dinlendirelim
Afiyet olsun
*1 bardak sıvı yağ
*1 adet limon
*2 diş sarımsak
*300 gram tavuk but
*12 (yarım) soğan
*3 yemek kaşığı tereyağ
*500 gram havuç
*2 bardak pirinç
*Tuz, karabiber
Enfes Türkmen Pilavı (Özbek Pilavı) Tarifi Yapılışı
Hazırlanışı
1 Türkmen pilavı hazırlığımıza ilk olarak 2 bardak pilavlık pirincimizi geniş bir kabın içine alarak taşına çöpüne göz attıktan sonra*pirinçlerin üzerini 1 parmak kadar aşıncaya kadar ılık su, 1 tatlı kaşığı tuzu ve bir adet limon suyunu ilave ederek pirincimizi yarım saat kadar ıslanması için beklemeye bırakarak başlayalım
2 Fırını 200 dereceye ayarlayıp sarımsakları alüminyum folyo içerisine alıp fırına verelim
3 Soğanı ve havucu yemeklik doğrayalım
4 Tencereye sıvı yağı, tavuk etini koyalım ve kavuralım
5 İçine soğanı ve havuçları ilave edelim sonra kavurmaya devam edelim
6 Tencerenin kapağını kapatalım ve havuçlar pişene kadar pişirelim
7 Pirinci yıkayıp suyunu süzüp limonu içerisinden çıkartalım Tencerenin içine ilave edelim sonra sıcak suyu, tuzu ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edelim (tavuk suyu ilave ederseniz çok daha güzel olacaktır )
8 Piştikten sonra güzelce karıştıralım ve içerisine 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 5 dakika dinlendirelim
Afiyet olsun