Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enfes Zeytinyağlı Nar Ekşili Yaprak Sarması

Enfes Zeytinyağlı Nar Ekşili Yaprak Sarması
0
109

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Enfes Zeytinyağlı Nar Ekşili Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo salamura asma yaprağı
*1 çay bardağı pirinç
*2 çay bardağı bulgur
*zevkinize göre baharatlar
*1 tane soğan
*2 diş sarımsaklı
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*2 çay kaşığı tuz (dolu dolu)
*Yarım*çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası

Enfes Zeytinyağlı Nar Ekşili Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Salamura olan asma yaprağını bir gün önceden tuzunun çıkması için suya koydum Suyunu da ara sıra değiştirdim Ertesi gün yapraklarımı sudan aldım ve içi hazırlamak için ocağın başına geçtim İçi hazırlayacağım tencereye yağımı koydum üzerine küçük küçük doğradığım soğan ve sarımsağımı tencereye ekledim ve biraz kavurdum Salçaları ekledim Yıkadığım pirincimi ve bulguru mu koydum 1 çay bardağı su koyup biraz o suda pirinç ve bulguru pişirdim Ardından tuzunu, baharatını ve nar ekşisini ekleyip sarma işlemine koyuldum Ben ağır sardığım için bu kadar uzun sürdü Sandıktan sonra tencereye dik şekilde yerleştirdim Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirdim Pişirme süresi yaprağınıza göre değişiklik gösterebilir Ara ara kontrol ediniz Sardıktan sonra resim çekmeyi unuttum Buzluğa atmak için sarmıştım Buzluğa atılmış halini resimlemiş oldum
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt