iltasyazilim
FD Üye
Enfes Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kadar uzum yaprağı
İÇ HARCI İÇİN:
*1 çay bardağı zeytinyağı
*34 tane soğan(ben sarma ve dolmaları bol soğanlı yaparım çok lezzet veriyor İncecik kıyalım)
*1 yemek kaşığı* domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 5 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı* bulgur(azıcık bulgur
*Eklerim hep çok lezzet veriyor içinde belli bile olmuyor)
*Yarım su bardağı su
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı kuru nane
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Üzerine gezdirmek için zeytinyağı
*Limon
Enfes Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Herkese selam?lokum gibi bol zeytinyağlı, bol limonlu yaprak sarmayı kim sevmez ki Hadi başlayalım????????
Ben yazdan salamura olarak hazır ettim yapraklarımı o yüzden tuzu biraz gitsin diye yarım saat bir saat ılık suda beklettim Tuzu çok fazlaysa daha çok bekletilebilir Taze olarak kullanacaksanız kaynar suda biraz haşlayalım
Geniş bir tencereye bir çay barda zeytinyağını alalım Ocağımızı da yakalım?soğanlarımızı incecik kıyalım (ben bol soğan kullanıyorum İncecik kıydığım için belli bile olmuyor Ama lezzeti tavan?
Soğanları kavuralım iyice Üstüne salçalarımızı* ekleyip kavurmaya devam edelim Pirinçimizi ekleyip tuzunu da serpelim(salamuraysa dikkat?)pirinçimizi de bir güzel kavuralım
Yarım su bardağı da su ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım demlensin Zaten çok az su eklediğimiz için anında çekiyor kapağını kapatalım dinlendirelim 5 dk kadar
Sırada baharatlarımız var Karabiber, pulbiber, nane, ince kıyılmış maydanozumuzu ekleyelim karıştıralım
İç harcımız hazır
Yapraklarımızı sudan geçirip sıkalım
Bir yaprak alalım açalım bir tatlı kaşığı kadar harçtan ince şerit halinde yerleştirelim(yaprak küçükse yarım tatlı k iç harç kullanalım)
İki yanından içe katlayalım ve çok bol bırakmadan düzgünce rulo yapalım sigara böreği gibi?
Tüm yapraklarımızı* sabırla incecik kalem gibi saralım
Tencerenin dibine yaprak döşeyelim Yaprakların saplarından da biraz yerleştirelim Hoş* bir ekşilik tat veriyor
Sardığımız yaprakları düzgünce tencereye dizelim Sarmaların üzerine bir tabak kapatalım Sarmacıklar yerlerinden oynayıp şekilleri bozulmasın
Sarmaların üstüne çıkmayacak kadar su ekleyelim Sarmaların seviyesine geldiği an bırakalım Gerekirse pişerken ekleriz çok su ekleyip sarmaları şekilsizleştirmeyelim Fotoğraflarda da göstermeye çalıştım ne kadar su eklediğimi
Ocağımızı yakalım ve sarmalarımızı pişirmeye başlayalım Kaynamaya başladığı an hemen kısalım kısık ateşte yavaş yavaş pişsin Suyunu kontrol edelim Pişip pişmediğini de kontrol edip su gerekirse az az su ekleyelim Kapatmaya yakin limon suyu gezdirelim Limon dilimleri yerleştirelim Zeytinyağı gezdirelim 1 2 dk daha ocakta tutup kapağını açmadan demlendirelim Biraz da demlenirken pişiyor Bunu göz önünde bulunduralım Hiç kimse o kadar uğraştıktan sonra lapa sarmaları olsun istemez ??Sağlıcakla ve sevgiyle kalın
Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle?hoşçakalın mutfağınıza aşk katın??
*
*Yarım kilo kadar uzum yaprağı
İÇ HARCI İÇİN:
*1 çay bardağı zeytinyağı
*34 tane soğan(ben sarma ve dolmaları bol soğanlı yaparım çok lezzet veriyor İncecik kıyalım)
*1 yemek kaşığı* domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 5 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı* bulgur(azıcık bulgur
*Eklerim hep çok lezzet veriyor içinde belli bile olmuyor)
*Yarım su bardağı su
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı kuru nane
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Üzerine gezdirmek için zeytinyağı
*Limon
Enfes Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Herkese selam?lokum gibi bol zeytinyağlı, bol limonlu yaprak sarmayı kim sevmez ki Hadi başlayalım????????
Ben yazdan salamura olarak hazır ettim yapraklarımı o yüzden tuzu biraz gitsin diye yarım saat bir saat ılık suda beklettim Tuzu çok fazlaysa daha çok bekletilebilir Taze olarak kullanacaksanız kaynar suda biraz haşlayalım
Geniş bir tencereye bir çay barda zeytinyağını alalım Ocağımızı da yakalım?soğanlarımızı incecik kıyalım (ben bol soğan kullanıyorum İncecik kıydığım için belli bile olmuyor Ama lezzeti tavan?
Soğanları kavuralım iyice Üstüne salçalarımızı* ekleyip kavurmaya devam edelim Pirinçimizi ekleyip tuzunu da serpelim(salamuraysa dikkat?)pirinçimizi de bir güzel kavuralım
Yarım su bardağı da su ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım demlensin Zaten çok az su eklediğimiz için anında çekiyor kapağını kapatalım dinlendirelim 5 dk kadar
Sırada baharatlarımız var Karabiber, pulbiber, nane, ince kıyılmış maydanozumuzu ekleyelim karıştıralım
İç harcımız hazır
Yapraklarımızı sudan geçirip sıkalım
Bir yaprak alalım açalım bir tatlı kaşığı kadar harçtan ince şerit halinde yerleştirelim(yaprak küçükse yarım tatlı k iç harç kullanalım)
İki yanından içe katlayalım ve çok bol bırakmadan düzgünce rulo yapalım sigara böreği gibi?
Tüm yapraklarımızı* sabırla incecik kalem gibi saralım
Tencerenin dibine yaprak döşeyelim Yaprakların saplarından da biraz yerleştirelim Hoş* bir ekşilik tat veriyor
Sardığımız yaprakları düzgünce tencereye dizelim Sarmaların üzerine bir tabak kapatalım Sarmacıklar yerlerinden oynayıp şekilleri bozulmasın
Sarmaların üstüne çıkmayacak kadar su ekleyelim Sarmaların seviyesine geldiği an bırakalım Gerekirse pişerken ekleriz çok su ekleyip sarmaları şekilsizleştirmeyelim Fotoğraflarda da göstermeye çalıştım ne kadar su eklediğimi
Ocağımızı yakalım ve sarmalarımızı pişirmeye başlayalım Kaynamaya başladığı an hemen kısalım kısık ateşte yavaş yavaş pişsin Suyunu kontrol edelim Pişip pişmediğini de kontrol edip su gerekirse az az su ekleyelim Kapatmaya yakin limon suyu gezdirelim Limon dilimleri yerleştirelim Zeytinyağı gezdirelim 1 2 dk daha ocakta tutup kapağını açmadan demlendirelim Biraz da demlenirken pişiyor Bunu göz önünde bulunduralım Hiç kimse o kadar uğraştıktan sonra lapa sarmaları olsun istemez ??Sağlıcakla ve sevgiyle kalın
Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle?hoşçakalın mutfağınıza aşk katın??
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.