Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Engelli anne kızlarıyla hayat buluyor!

Engelli anne kızlarıyla hayat buluyor!
0
62

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
engelli_anne_kizlariyla_hayat_buluyor_1652007866_8495.jpg

Düzce'de yaşayan 35 yaşındaki Nagehan Özay, sol eli ile sağ kolunun tarım aletine sıkışması sonucu engelli kaldı. Özay, eşini kaybettikten sonra kızları sayesinde hayata tutunuyor.

Düzce'de yaklaşık 18 yıl önce babasına ait mısır tarlasında silaj makinesine sol eli ile sağ kolu sıkışan Nagehan Özay engelledi kaldı. Kızlarıyla beraber yaşayan Özay, 1,5 yıl önce de eşini, hamileyken kalp krizi sonucu kaybetti. Eşinin vefatının ardından büyük üzüntü duyan Özay, yaşama küsmeyerek 9 ve 1,5 yaşındaki kızlarının sevgisiyle hayata tutundu. Eşinden kalan maaşla geçinen ve engeline rağmen kendisinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını gören Özay, yaşadığı zorlukları kızlarına olan sevgisiyle aşıyor. Öte yandan Özay fedakarlığı ve azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

JcXuv_1652007869_2814.jpg
Nagehan Özay ve kızları

"ÇOCUKLAR BENİM HER ŞEYİM"

"Onlar olmasa evimin neşesi olmaz" diyen Özay duygularını şu sözlerle ifade ediyor:

"Küçük çocuğum benimle akşama kadar evde, diğer çocuğum okula gidiyor. Hayat güzel, mutluyuz. Komşum var, bana çocuk bakma ve yemek yapma konusunda zorlandığımda yardımcı oluyor. Belediyenin sosyal hizmetlerinden ve çeşitli kuruluşlardan çocuklarım için yardım alıyorum. 'Okul desteği' adı altında destekler geliyor, devletimizden Allah razı olsun."

B7Dmt_1652007873_6166.jpg
Yaklaşık 18 yıl önce geçirdiği kaza sonucu engelli kalan Özay kızlarıyla hayat buluyor

Bunun yanı sıra anneliğin yüce bir duygu olduğunu belirten Özay, bütün annelerin anneler gününü kutlayarak, "Annelik her şeye değer. Kendinden daha çok çocuklarını düşünüyorsun. Çocuk hasta olduğunda başında bekliyorsun. Çok tatlı telaşlar bunlar. Çocuklarım beni hayata bağlıyor. Eşimi kaybettikten sonra küçük kızım teselli oldu. İnsanlar engelliyim diye üzülmesinler, Rabbim onun kolaylığını veriyor. Bir şekilde hayata bağlansınlar. Ailesiyle veya çocuklarıyla insanlar bir şekilde hayata tutunsun. Hayata küsmeye hiç gerek yok" şeklinde konuştu.