Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Engellilere egzersiz önerisi

Engellilere egzersiz önerisi
0
39

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Engellilere çalışma önerisi Fırat Üniversitesi (FÜ) Gövde Eğitim Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyeleri Doç Dr Cengiz Aslan ve Yrd Doç Dr Yüksel Savucu, zihinsel engelli bireylerde egzersizin etkilerini araştırıyor Yrd Doç Dr Savucu,İstanbulhttp:wwwhurriyetcomtrindexistanbul'da zihinsel engelli çocuklarla ilgili doktora çalışması yaptığını, Elazığ'a döndükten daha sonra bu konuyu kendi yöresinde zihinsel engelli bireyler üzerinde araştırıp, genişletmeye karar verdiğini söyledi Zihinsel engelli insanların maddi yetersizlikleri nedeniyle birtakım rahatsızlıkları bulunduğunu gösteren Yrd Doç Dr Savucu, şöyle devam etti: “Bu ahali, ayrıca solunum hem de kalp problemleriyle karşı karşıyalar Bu amaçla Elazığ'da özel eğitim veren okullar ile iş birliği yaparak zihinsel engelli çocuklarımızdan bilhassa 'down' sendromlu çocuklarımıza nasıl yararlı olabilir, nasıl egzersizle afiyet problemlerini en üye indiririz düşüncesiyle egzersiz başlattık Yrd Doç Dr Savucu, araştırma başlangıcında takriben 25 çocuğun solunum, kan parametrelerini aldıklarını, Eylül ayında sona erecek araştırma sonucunda her tarafta bu parametreleri karşılaştıracaklarını bildirdi Çalışmada, maddesel aktivitelerin 'down' sendromlu çocuklar üzerindeki etkilerini araştıracaklarını açıklayan Yrd Doç Dr Savucu, şunları söyledi: “Ölçümlerden sonra 3 aylık bir egzersiz programı uygulamaya başlayacağız Egzersizler içinde tempolu koşu ve yürüyüş bulunuyor Çalışmanın eğlenceli olması için bilimsel kaynaklardan toplu oyunlar belirledik Biz inanıyoruz oysa yapmış olduğumuz bu incelemeler sonucunda hareketliliğin insan bedeni üzerinde fazla daha pozitif sonuçları ortaya çıkacak Süreç sonucunda da inşallah olumlu birtakım etkiler bulmayı amaçlıyoruz kaynak:bağımsızlık sağlık durumu  

858,497Konular
982,013Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt