Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Engelsiz Meslek Eğitim Projesi

Engelsiz Meslek Eğitim Projesi
0
55

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Engelsiz Meslek Eğitim Projesi ÇÜ Rektörü Prof Dr Alper Akınoğlu, Akif Kansu Görüşme Salonu’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, engellilerin yaşam kalitesini artırmak nedeniyle hazırlanan projeye, Temel Bilgisayar Eğitimiprogramıyla takviye vereceklerini söyledi ÇÜ’nün İstanbul ve Ankara dışından bir üniversite olarak dünyada birincil 500 üniversite arasında yer aldığını söyleyen Prof Dr Akınoğlu, bunun gurur verici olduğunu açıklama etti Önceki sene Yaşam Bolu Öğrenme Programı’nı başlattıklarını ve bu program çerçevesinde 50 dek kurs açtıklarını vurgulayan Prof Dr Akınoğlu, bu kurslara Adana ilk olarak elde etmek üzere Türkiye’nin her bölgesinden katılım olduğunu kaydetti Yaşam Boyu Öğrenme Programı çerçevesinden yalnız engelliler için açılacak Esas Bilgisayar Eğitimikursunun uzakta eğitim şeklinde olacağını gösteren Prof Dr Akınoğlu, şunları söyledi: Kursa katılan kişiler, evlerinde ya da çalıştıkları yerden, bilgisayar aracılığıyla uzak eğitilecekler Katılımcılar, bilgisayar ekranında öğretim üyesini ders verirken izleyecekler ve soru sorup cevabını hemencecik alabilecekler Uzak eğitimde yeni bir tatbik olan bu eğitim Türkiye’de birkaç üniversiteyle birlikte Çukurova Üniversitesinde birincil kere uygulanacakElement Eğitim Teknolojileri AŞ Idare Heyeti Başkanı Vedat Eşkinat ise Türkiye’de 85 milyondan pozitif engellinin bulunduğunu, engellilerin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu, Engelsiz Iş Eğitimi Projesi’nin bu engelleri azaltmayı ve internet üzerinden mesleki eğitim vermeyi hedeflediğini söyledi Bilgisayar kullanabilen ve internete girebilen tüm engellilerin, bedava katılabileceği dersler sonunda, programı yürüten proje paydaşı üniversite göre derse katılanlara mesleki sertifika verileceğini ifade eden Eşkinat, şunları kaydetti: Proje engelli vatandaşlarımıza zaman ve mekan olgularından egemen olarak interaktif yapıda öğrenim olanağı sunuyor Bu öğrenim eşit kalitede eğitimi sağladığı gibi, proje paydaşı üniversitelere de coğrafi sınırlar olmaksızın bütün dünyayı gaye kitle olarak belirleyebilme imkanı tanıyor Proje üniversite yer alan her ilde minimum bir program yapılmasını ve eğitim programına katılan engelli vatandaşlarımızın istihdamlarına katkı maddesi sağlamayı hedefliyorEşkinat, ÇÜ’nün bu projeye Temel Data Teknolojileriadlı sertifika programıyla dahil olarak, engellilerin eğitimine katkı sağladığını kaydetti Eşkinat, daha sonra projeye katkılarından nedeniyle ÇÜ Rektörü Prof Dr Alper Akınoğlu’na plaket verdi ÇÜ’nün Temel Data Teknolojilerisertifika programına başvurular, http:wwwengelsizmeslekegitimiorgwwwengelsizmeslekegitimiorgadresinden yapılabilecek  

858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt