Enginar Çayının Faydaları Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde faydalıdır Sarılık ve hepatit hastalıklarında, fazla şişmanlıklarda, kurdeşende, romatizma ve egzamada, kan dolaşımını düzenlemede faydalıdır Kolesterolün sebep olduğu damar sertliğinde, yürek sancıları, enfarktüs, beyin kanamaları gibi rahatsızlıkları önleyicidir Kalbin en iyi dostudur Kan temizleyici, vücuttaki zehirli maddeleri atmada, vücuda dinçlik vermede, kalp adalelerinin kuvvetlenmesinde, üre ve kolesterolü düşürerek kalbin sıcacık çalışmasını sağlar Mideyi dezenfekte ederek bakımlı çalışmasını sağlar Toksinlerin atılmasında yardımcı olur Enginar bilinen yararlarından dolayı 15 yüzyıldan bu yandan Avrupa öncelikle olmak üzere saraylarda ve zengin sofralarında değişik şekillerde yemekleri yapılarak tüketilen temelde pahalı bir gıdadır Enginar üstünde yapılan incelemeler onun olağan bir gıda olması özelliğinin yanı sıra, içindeki vitamin ve mineral yoğunluğu ve zehir atıcı özelliği ile bir takım hastalıkların tedavisine muavin olarak değerlendirilebilecek işlevsel bir gıda olduğunu göstermiştir Enginar yapraklarının dünyanın öyle çok yerinde ve ülkemizde doktor tedavisine yardımcı işlevsel bir yiyecek desteği olarak millet aralarında ve modern tıpta altında açıklanmış rahatsızlıklarda kullanılması öğüt edilmektedir *Vücuttaki zehiri atma etkisi nedeniyle romatizma ve gut hastalıklarında, *Eklem yanmalarını azaltıcı olarak, *İştah açıcı olarak, *Yürek hastalıklarında sakinleştirici ve kan basıncını azaltıcı, tansiyonu düşürücü olarak, *Mide ve bağırsak hastalıklarında ishal ve dizanteriye aleyhinde, *Safra kesesi, karaciğer hastalıkları ve sarılıkta, *İdrar söktürücü ve safrayı artırıcı etkisinden nedeniyle karaciğerin görevlerini kolaylaştırıcı olarak, *Beyin yorgunluğunda ve kanı arıtıcı olarak, *Şeker hastalıklarında, *Enginar kolestrol içermediği gibi içindeki cinarin maddesi kolestrol ve amonyağı düşürücü etkiye sahiptir Enginarın afrodizyak etkilerinin olduğuna dair ayrıca literatürde bilgiler mevcutturalıntı:Enginar Suyu