Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Çorbası

Enginar Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

4 adet enginar 12 adet taze sıkılmış limon suyu 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy patates 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz Terbiye karışımı için:

1 yemek kaşığı un 34 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı Servisi için:

14 demet dereotu

NASIL YAPILIR?

Sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını aldığınız enginarları derin bir tencereye alın Taze sıkılmış limon suyu ve üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Patatesi iri küpler halinde kesin Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun Ardından patatesleri ekleyip karıştırın Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış enginarları küçük küpler halinde kesin Kavrulmakta olan sebzelere enginarları katıp 12 daha karıştırarak pişirin Sıcak et suyunu katıp kısık ateşte kaynamaya bırakın Terbiye karışımı için; un, süt ve yumurta sarısını küçük bir kapta karıştırın Kaynamakta olan sıcak et suyundan azar azar ekleyip kıvamını açın Hazırladığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin Kıvam alan çorbayı blenderdan geçirip püre haline getirdikten sonra tuzla tatlandırın Servis kaselerine aldığınız çorbayı dereotuyla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın


 
858,496Konular
982,154Mesajlar
30,094Kullanıcılar
tncylmz68Son üye
Üst Alt