enginar çorbası Malzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardağı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 45 Dal maydanoz 1 Nehir kaşığı kırmızı toz biber Tuzlu, karabiber Yapılışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ek edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delinmiş kepçe ile ayrı bir tabağa alın 15 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuzlu ve karabiberi ek edip 5 dakika daha pişirin Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı toz biberi kavurun Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın id