iltasyazilim
FD Üye
4 adet yapraklı enginar
1 limon
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Nane ( kuru veya yaş)
1 domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz,karabiber, nane
Yemeklik doğranılan soğanlar zeytinyağı ile öldürülür Kabuğu soyulmuş domates rendesi eklenir kavurma işlemine devam edilir 2 su bardağı pirinç ilavesi ile 1, 5 su bardağı sıcak su eklenir iç hazırlanır ve derlenmeye bırakılır Enginarlar bol suda iyice yıkanır ( ben enginarın sapını soyup onu da pişiriyorum gayet lezzetli oluyor) Geniş bir tencereye 1 su bardağı sıcak suya 1 limon suyu eklenir 20 dk pişirilir soğuyan dolma içine baharatlar eklenir Pişen enginarlar hazırladığımız içle tek tek yaprakların içi doldurulur Enginarın piştiği tencereye aynı su ile pişirme işlemine devam edilir Enginar soğuduktan sonra servis edilmeye hazırdır ( yaprakların ucundaki etli kısımları yemeği unutmayın yapraklar kaşık gibi kullanılır)
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 limon
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Nane ( kuru veya yaş)
1 domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz,karabiber, nane
Yemeklik doğranılan soğanlar zeytinyağı ile öldürülür Kabuğu soyulmuş domates rendesi eklenir kavurma işlemine devam edilir 2 su bardağı pirinç ilavesi ile 1, 5 su bardağı sıcak su eklenir iç hazırlanır ve derlenmeye bırakılır Enginarlar bol suda iyice yıkanır ( ben enginarın sapını soyup onu da pişiriyorum gayet lezzetli oluyor) Geniş bir tencereye 1 su bardağı sıcak suya 1 limon suyu eklenir 20 dk pişirilir soğuyan dolma içine baharatlar eklenir Pişen enginarlar hazırladığımız içle tek tek yaprakların içi doldurulur Enginarın piştiği tencereye aynı su ile pişirme işlemine devam edilir Enginar soğuduktan sonra servis edilmeye hazırdır ( yaprakların ucundaki etli kısımları yemeği unutmayın yapraklar kaşık gibi kullanılır)
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız