Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı

Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
4 İri Enginar
2 Limon
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yaprağı
2 Defne Yaprağı
150 gr Somon Balığı Filetosu
100 gr Dil Balığı Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
1 Tutam Maydanoz
Tuz,Karabiber


HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın Kalamarları dilimleyin Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın Haşlanan balıkları iyice süzün
Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirinTuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın
Enginarları limonlu suda haşlayın tepsiye alın Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtınhaşlanmış lahanalarla sarın Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8 10 dakika pişirin
Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin
Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın
HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın
 
858,496Konular
981,800Mesajlar
29,868Kullanıcılar
bethesdaSon üye
Üst Alt