iltasyazilim
FD Üye
İftar sofralarına farklı tatlar
Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan enginarı mümkün olduğunca tüketmeye özen gösterin
Malzemeler
6 adet enginar
1 adet soğan
2 su bardağı su
6 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
56 dal kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz
Fava için
1 su bardağı kuru bakla
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Kapari ve kıyılmış dereotu
Nasıl yapılır
Fava için kuru baklayı 78 saat suda bekletin Suyunu süzüp bir tencereye alın Üzerine dörde bölünmüş soğan, su, zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyip pişmeye bırakın Bakla yumuşayınca ocaktan alın Ilındıktan sonra blenderden geçirip bir sıkma torbasına alın
Enginarları bir tencereye alıp, üzerine piyazlık doğranmış soğan, su, zeytinyağı, kesme şeker, limon suyu ve tuz koyup, kapağını kapatın Tencerenizin üzerini kapatacak büyüklükteki yağlı kağıdı akan suyun altında hafifçe ıslatıp sıkın Yemek kaynamaya başlayınca, kağıdı tencerenin üzerine örtün (kağıdın ateşe gelmemesine dikkat ederek) Kapağını kapatıp ocağı kısın Enginarlar yumuşayana dek pişirip ocaktan alın Enginarların kenarını kıyılmış dere otuna bulayıp servis tabağına alın
Sıkma torbasındaki favayı enginarların üzerine sıkın Kapari ve kıyılmış dere otu serperek servis yapın
afıyet olsun
Sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan enginarı mümkün olduğunca tüketmeye özen gösterin
Malzemeler
6 adet enginar
1 adet soğan
2 su bardağı su
6 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
56 dal kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz
Fava için
1 su bardağı kuru bakla
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Kapari ve kıyılmış dereotu
Nasıl yapılır
Fava için kuru baklayı 78 saat suda bekletin Suyunu süzüp bir tencereye alın Üzerine dörde bölünmüş soğan, su, zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyip pişmeye bırakın Bakla yumuşayınca ocaktan alın Ilındıktan sonra blenderden geçirip bir sıkma torbasına alın
Enginarları bir tencereye alıp, üzerine piyazlık doğranmış soğan, su, zeytinyağı, kesme şeker, limon suyu ve tuz koyup, kapağını kapatın Tencerenizin üzerini kapatacak büyüklükteki yağlı kağıdı akan suyun altında hafifçe ıslatıp sıkın Yemek kaynamaya başlayınca, kağıdı tencerenin üzerine örtün (kağıdın ateşe gelmemesine dikkat ederek) Kapağını kapatıp ocağı kısın Enginarlar yumuşayana dek pişirip ocaktan alın Enginarların kenarını kıyılmış dere otuna bulayıp servis tabağına alın
Sıkma torbasındaki favayı enginarların üzerine sıkın Kapari ve kıyılmış dere otu serperek servis yapın
afıyet olsun