iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 adet salamura enginar kalbi 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet taze sıkılmış portakal suyu 3 yemek kaşığı balsamik sirke 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4 dal taze tarhun 4 dal maydanoz 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Suyunu süzdürdüğünüz salamura enginar kalplerini büyüklüklerine göre iki ya da dört eşit parçaya bölün Bol suda yıkadıktan sonra kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkın Balsamik sirke ve zeytinyağı ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın Taze tarhun ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz portakal sulu salata sosuyla birlikte karıştırın Doğranmış enginar kalplerini hazırladığınız sosmarinasyon karışımında kısa bir süre beklettikten sonra arzuya göre mevsim yeşillikleri eşliğinde servis edin
12 adet salamura enginar kalbi 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet taze sıkılmış portakal suyu 3 yemek kaşığı balsamik sirke 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4 dal taze tarhun 4 dal maydanoz 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
NASIL YAPILIR?
Suyunu süzdürdüğünüz salamura enginar kalplerini büyüklüklerine göre iki ya da dört eşit parçaya bölün Bol suda yıkadıktan sonra kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkın Balsamik sirke ve zeytinyağı ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın Taze tarhun ve maydanoz yapraklarını incecik kıyın Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz portakal sulu salata sosuyla birlikte karıştırın Doğranmış enginar kalplerini hazırladığınız sosmarinasyon karışımında kısa bir süre beklettikten sonra arzuya göre mevsim yeşillikleri eşliğinde servis edin