
Devedikeni familyasından olan Enginar, çok cepheli bir besin kaynağıdır. Bağışıklık sisteminden sindirim sistemine kadar bir çok rahatsızlığa düzgün gelmektedir. Yaz zerzevatı olan enginarın yenilebilir tarafı, çiçeklenmeden evvel başındaki tomurcuktur. Çiçeklendikten sonra sert ve neredeyse yenmez hale gelmektedirler. Evet, enginar soymanın püf noktaları nelerdir? İşte, enginar ile alakalı bilinmesi gerekenler...
Güçlü bir lif kaynağı olan enginarın, yemeği, salatası, turşusu ve velev tatlısı bile yapılmaktadır. Sistemli tüketildiğinde sindirim sıhhatini geliştirmede ek sağlayan tesirleri vardır. Haşlanmış bir uzunluk enginarın kalorisi yaklaşık 64 kalori olduğu bilinmektedir. Enginar manzarası nedeniyle çetin soyulduğu varsayım edilebilir. Fakat enginarı soymanın pratik sistemlerini sizler için derledik. Enginar en kolay ve pratik yolla nasıl soyulur? Merak ettiğiniz cevaplar için haberimize göz gezdiriniz...

ENGİNAR NASIL SOYULUR?
-Bir kaba su doldurunuz ve içine yarım limon sıkınız. Bu enginarın kararmasını engelleyecektir. Ayrıyeten geri kalan yarım limonu da kullanabilirsiniz.
- Keskin bir bıçak seçiniz. Enginarın baş tarafından üçte birlik kısmını katıyız. Yapısı sert olduğundan dikkatlice katıyız.

- Sap kısmının üzerini tıpkı havuç soyar üzere rende yapınız. Altından çıkan beyaz kısmı yiyebilirsiniz. Yenebilir bir tatta olması taze olduğu manasına gelmektedir.
- Enginarın içerisinde tüylü çiçekli kısım bulunmaktadır. Onu bir kaşık yardımıyla kazıyarak çıkarabilirsiniz.
- Dışındaki kalın yaprakları temizlemeniz daha yumuşak bir tat olmasına yardımcı olacaktır.

- Enginarı pişirene kadar limonlu suda bekletiniz. Daha yumuşak kıvamlı ve lezzetli olacaktır.
- Fırında enginar pişireceğiniz hengam tepsiyi yağlayınız ve sarımsak dişleri koyarak da enginar yemeğinize tat katabilirsiniz.

Ikaz: Enginarın içi dışını kararmaması için limon kabuğuyla ovma sürecini gerçekleştirebilirsiniz.

- Enginarın yapraklarını büyük uzunluk makas yardımıyla da rahatlıkla kesebilirsiniz. Pratik bir soyma prosedürü olacaktır.

ENGİNAR SOYMANIN PÜF NOKTALARI;
Pişme süreci bittikten sonra ehliyetli ölçüde dereotu ve limon suyu ekleyerek renginin beyazlaşmasına yarar sağlayabilir ve kıvamına lezzet katmış olabilirsiniz.