iltasyazilim
FD Üye
4 kişilik Pişirme süresi 60 dakika Zorluk Derecesi 3
Malzeme
4 adet enginar
1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
200 gr mantar
1,5 çay bardağı sıcak İçim Süt
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı İçim Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Enginarları ayıklayarak tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın Daha sonra suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin
Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin
Unu ilave edin Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin ve 5 dakika karıştırarak pişirin
Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 2530 dakika tutun
Malzeme
4 adet enginar
1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
200 gr mantar
1,5 çay bardağı sıcak İçim Süt
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı İçim Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Enginarları ayıklayarak tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın Daha sonra suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin
Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin
Unu ilave edin Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin ve 5 dakika karıştırarak pişirin
Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 2530 dakika tutun