iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 temizlenmiş enginar
1 limon
4 soğan
250 gr taze asma yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 kesme şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı dolma baharı
5~6 dal taze nane
Yarım demet dereotu
1 havuç
Tuz
Üzeri için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
15 su bardağı su
Enginar sarması hazırlanışı
Enginarları kararmamaları için limonla ovduktan sonra limonlu suyun içinde bekletin İki soğanın kabuğunu soyup kıyın Dolmalık fıstıkla birlikte zeytinyağında kavurun Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin Kuşüzümü, şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin Dolma baharı, kıyılmış taze nane ve dereotunu ilave edin Karıştırıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 adet taze asma yaprağını bir kare oluşturacak şekilde yayın Üzerine enginarı yerleştirin Enginarın üzerine hazırladığınız iç harçtan 2 yemek kaşığı dolusu doldurun Taze asma yaprağı ile enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayın Kalan soğanları piyazlık doğrayıp tencerenin dibine yayın Halka kesilmiş havuçları ekleyin Enginarları dizin Zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp tencereye ekleyin Su kaynayana kadar hızlı daha sonra ise kısık ateşte pişirin Ilık servis yapın
4 temizlenmiş enginar
1 limon
4 soğan
250 gr taze asma yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 kesme şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı dolma baharı
5~6 dal taze nane
Yarım demet dereotu
1 havuç
Tuz
Üzeri için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
15 su bardağı su
Enginar sarması hazırlanışı
Enginarları kararmamaları için limonla ovduktan sonra limonlu suyun içinde bekletin İki soğanın kabuğunu soyup kıyın Dolmalık fıstıkla birlikte zeytinyağında kavurun Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin Kuşüzümü, şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin Dolma baharı, kıyılmış taze nane ve dereotunu ilave edin Karıştırıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 adet taze asma yaprağını bir kare oluşturacak şekilde yayın Üzerine enginarı yerleştirin Enginarın üzerine hazırladığınız iç harçtan 2 yemek kaşığı dolusu doldurun Taze asma yaprağı ile enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayın Kalan soğanları piyazlık doğrayıp tencerenin dibine yayın Halka kesilmiş havuçları ekleyin Enginarları dizin Zeytinyağı, limon suyu ve suyu karıştırıp tencereye ekleyin Su kaynayana kadar hızlı daha sonra ise kısık ateşte pişirin Ilık servis yapın