iltasyazilim
FD Üye
Enginar Turşusu Tarifi ,
Enginar Turşusu
Malzemeler
10 adet orta doruk enginar
7 adet limon
50 gr deniz tuzu
1 lt Zeytinyağı
Yapılışı
Derin bir vahşi, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin Bolca karıştırarak tuzu eritin Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin Derhal üzerlerine temiz bir tartma koyun fakat,Enginarlar suyun aşağıda kalsın Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün
Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin Enginarların üstüne çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sımsıkı kapayın
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın 15 gün beklettikten daha sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır *
Enginar Turşusu
Malzemeler
10 adet orta doruk enginar
7 adet limon
50 gr deniz tuzu
1 lt Zeytinyağı
Yapılışı
Derin bir vahşi, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin Bolca karıştırarak tuzu eritin Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin Derhal üzerlerine temiz bir tartma koyun fakat,Enginarlar suyun aşağıda kalsın Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün
Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin Enginarların üstüne çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sımsıkı kapayın
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın 15 gün beklettikten daha sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır *