Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Enginar Turşusu Tarifi Resimli

Enginar Turşusu Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Enginar Turşusu Tarifi ,



Enginar Turşusu

Malzemeler

10 adet orta doruk enginar
7 adet limon
50 gr deniz tuzu
1 lt Zeytinyağı



Yapılışı

Derin bir vahşi, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin Bolca karıştırarak tuzu eritin Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin Derhal üzerlerine temiz bir tartma koyun fakat,Enginarlar suyun aşağıda kalsın Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün

Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin Enginarların üstüne çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sımsıkı kapayın
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın 15 gün beklettikten daha sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır *
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt