Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Enginarlı Dip Sos

Enginarlı Dip Sos

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

3 adet temizlenmiş taze enginar 100 gram baby ıspanak (salatalık, küçük ve körpe ıspanak yaprakları) 14 demet dereotu 3 yemek kaşığı mayonez 12 çay kaşığı hardal 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 12 tatlı kaşığı kapari turşusu 10 dilim ekmek (baget, tost ya da tam tahıllı)

NASIL YAPILIR?

Konserve yerine tam da mevsiminde temizlenmiş enginar kullanmayı tercih ettiğimiz için enginarları, kaynar suda kısa bir süre haşlayın Körpe ıspanak yapraklarını ayrı bir yerde kaynayan sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için buzlu suda şoklayın Haşlanmış ve suyu süzülmüş enginarlar ile ıspanak yapraklarını bir blender yardımıyla püre haline getirin Ayıklanmış dereotu ve kapari turşularını incecik kıyın Püre haline gelen sebzeleri hardal, mayonez, rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış kapari turşusu ve dereotu, taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın Hazırladığınız dip sosu taze ekmek dilimleri üzerine bolca sürüp arzuya göre önceden ısıtılmış fırında 2 dakika kadar ısıttıktan sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın


 
858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt