iltasyazilim
FD Üye
Enginarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır
Enginarlı Kuzu Kebabının Tarifi Resimli Yapılışı
Malzemeler
4 adet pişmiş enginar
16 adet arpacık soğan
1 orta boy kereviz
600 gr kuşbaşı kuzu eti
80 gr margariny
1 akarsu bardağı iç bezelye
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı un
2 adet orta tepe kabuğu soyulmuş domates
1 tatlı kaşığı salça
4 adet sivribiber
Tuzlu ve su
Hazırlanışı
Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ek edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp biçiminde doğranıp ek edilir 3 dk değin karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır
Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üstüne daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üstüne dereotu konulur Afiyet olsun *
Enginarlı Kuzu Kebabının Tarifi Resimli Yapılışı
Malzemeler
4 adet pişmiş enginar
16 adet arpacık soğan
1 orta boy kereviz
600 gr kuşbaşı kuzu eti
80 gr margariny
1 akarsu bardağı iç bezelye
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı un
2 adet orta tepe kabuğu soyulmuş domates
1 tatlı kaşığı salça
4 adet sivribiber
Tuzlu ve su
Hazırlanışı
Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ek edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar, un, salça, ve domateslerin yarısı küp biçiminde doğranıp ek edilir 3 dk değin karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır
Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üstüne daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını, bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üstüne dereotu konulur Afiyet olsun *