iltasyazilim
FD Üye
Enginarlı Pilav (İzmir Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*4 enginar
*2 su bardağı pirinç
*Yarım demet dereotu
*1 soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 kesme şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım limon
*2 buçuk su bardağı su
Enginarlı Pilav (İzmir Usulü) Tarifi Yapılışı
1
*Enginarları temizleyelim
*İçlerinin tüylü kısımlarını kaşıkla temizleyelim
*Küçük doğrayıp limonlu suda bekletelim
*O esnada pirinci ılık suyla yıkayalım
*Soğanı rendeleyip kavuralım
*Suyunu suzdüğümuz enginarları katıp biraz çevirelim
*Biraz rengi dönünce pirinçleri koyalım
*Şeffalaşana dek kavurmaya devam edelim
*Suyunu limon suyunu ,tuz ve şekeri de koyup kaynatalım
*5 dk sonra altını kısıp 15 dk kadar pişirelim
*Pişince dereotunu koyup karıştıralım Soğuk yada ılık tüketebilirsiniz
*4 enginar
*2 su bardağı pirinç
*Yarım demet dereotu
*1 soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 kesme şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım limon
*2 buçuk su bardağı su
Enginarlı Pilav (İzmir Usulü) Tarifi Yapılışı
1
*Enginarları temizleyelim
*İçlerinin tüylü kısımlarını kaşıkla temizleyelim
*Küçük doğrayıp limonlu suda bekletelim
*O esnada pirinci ılık suyla yıkayalım
*Soğanı rendeleyip kavuralım
*Suyunu suzdüğümuz enginarları katıp biraz çevirelim
*Biraz rengi dönünce pirinçleri koyalım
*Şeffalaşana dek kavurmaya devam edelim
*Suyunu limon suyunu ,tuz ve şekeri de koyup kaynatalım
*5 dk sonra altını kısıp 15 dk kadar pişirelim
*Pişince dereotunu koyup karıştıralım Soğuk yada ılık tüketebilirsiniz