iltasyazilim
FD Üye
Enginarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*45 tane enginar çanağı
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su
*1 demet dereotu
*56 tane taze soğan
*Zeytinyağı
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Enginar çanakları 3 su bardağı su ile ocağa konulur, diğer yandan pirinç, ılık su ile ıslatılır, taze soğanlar ve dere otu ince ince doğranır, enginarlar pişince küp küp doğranır
*Pilavı pişirmek için zeytinyağı tencereye konulur
*Islanmış pirinçler iyice yıkanıp yağın üzerine dökülüp karıştırılır
*Haşladığımız enginarın suyu ile pilav pişmeye bırakılır
*Pilav suyu çekince enginarlar, dereotu ve taze soğanlar pilavın içine katılıp karıştırılır biraz sonrada ocağın altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır, Afiyet olsun
*45 tane enginar çanağı
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su
*1 demet dereotu
*56 tane taze soğan
*Zeytinyağı
Enginarlı Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Enginar çanakları 3 su bardağı su ile ocağa konulur, diğer yandan pirinç, ılık su ile ıslatılır, taze soğanlar ve dere otu ince ince doğranır, enginarlar pişince küp küp doğranır
*Pilavı pişirmek için zeytinyağı tencereye konulur
*Islanmış pirinçler iyice yıkanıp yağın üzerine dökülüp karıştırılır
*Haşladığımız enginarın suyu ile pilav pişmeye bırakılır
*Pilav suyu çekince enginarlar, dereotu ve taze soğanlar pilavın içine katılıp karıştırılır biraz sonrada ocağın altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır, Afiyet olsun