Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ensar İsminin Anlamı

Ensar İsminin Anlamı
0
82

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Bilindiği üzere Ensar ismi İslam toplumunda önemli bir yere sahip isimlerdendir. Ensar isminin anlamı genel itibari ile şu şekildedir:

Yardım edenler
Muavinler
Müdafiler
Koruyucular
İman eden Müslümanlar müşriklerin zulmünden Medine’ye hicret etmişlerdir. Hicretin bir sonucu olarak Müslümanlar Mekke’den gelen Müslümanlara muhacir demişlerdir. Muhacirlere yardım eden Medine’li Müslümanlara ise Ensar denilmiştir. Kuran-ı Kerim’de çok geçen isimlerden biri olan Ensar ismi İslam toplumunda büyük önem teşkil etmektedir.

Ensar İsmi Kuranda Geçiyor mu?
Bu çok değerli isim yüce kitabımız Kuranı Kerimde geçmektedir. Örnek bir ayeti kerimeyi şöyle zikredebiliriz:

– İslam’ı ilk önce kabul eden muhacirler ve ensar ile, iyilikle onlara uyanlar var ya, Allah onlardan razı olmuş; onlar da O’ndan razı olmuşlardır. Allah, onlara içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler hazırlamıştır. İşte bu büyük başarıdır.

(BAKARA 9.100)

Similar threads

Peygamberimizin (sav) ve Müslümanların, Mekke’den Medine’ye göç etmesine hicret denir Medine’nin ismi hicretten önce Yesrip idi İslamiyet’in yayılması, Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara muhacir (hicret eden), onlara her türlü yardımı yapan Medineli müminlere ise ensar (yardım edenler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
300
HİCRET DEYİNCE, HER mü’minin aklına önce Hz Peygamber aleyhissalâtu vesselam, sonra yol arkadaşı Ebu Bekir radıyallahu anh, sonra Mekke, sonra Medine gelir Bir adım sonra, Mekke’den Medine’ye hicret eden sair sahabileri de düşünürüz Hicret deyince akla gelenler hayalimizde bu şekilde bir bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Musab bin Umeyr (r.a.) kimdir? İslam tarihinin ilk muallimi ve ilk Müslümanlardan; Musab bin Umeyr’in (r.a.) hayatı. Kureyş’in ana kollarından, Câhiliye devrinde sidâne ve hicâbe görevleriyle kabilenin sancaktarlığını yürüten Benî Abdüddâr’a mensup zengin bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Muhacir kimdir kısaca Sozlukte, bir yerden başka bir yere goc etmek anlamındaki “Hicret kelimesinden gelen muhacir goc eden, Hicret eden anlamındadır Terim olarak Rasulullah (as) ile Mekke’den Medine’ye goc eden sahabeler topluluğuna verilen isimdir Kur’anı Kerim’de şoyle buyrulur: “Once...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Ashabı kiram hakkında ayetler (İslâm dinine girme hususunda) öne geçen ilk muhacirler ve ensar ile onlara güzellikle emrindeki olanlar var ya, işte Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır Allah onlara, içinde ebedî kalacakları, zemininden ırmaklar akıcı cennetler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
249
858,496Konular
981,656Mesajlar
29,727Kullanıcılar
KaramsarSon üye
Üst Alt