Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Epic Games Launcher’ı Silip Yeniden Kurarken Dikkatli Olmakta Fayda Var

Epic Games Launcher’ı Silip Yeniden Kurarken Dikkatli Olmakta Fayda Var
0
114

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68

Aranızda muhakkak çok sayıda Epic Games Launcher kullanıcısı vardır. Kimileri Fortnite’tan mütevellit uzun süredir kullanıyor, kimileri de Epic Games Store ile birlikte kullanmaya başlamış durumda. Peki hiç programı kaldırıp tekrar yüklemeniz gerekti mi? Benim için böyle bir durum söz konusu oldu. Ve sonunda beni bir sürpriz bekliyordu, ama hoş bir sürpriz sayılmaz :)

Bir iki gündür yaşadığım bir sorun nedeniyle bir türlü Epic Games Launcher’ı düzgün çalıştıramıyordum. Birkaç defa güncel versiyonunu indirip üzerine kurmayı denedim ama fayda etmedi, sorun aynı şekilde devam ediyordu. Ben de “bari silip tekrar yükleyeyim” dedim. Sonunda sorun çözülmüş, program çalışmıştı. Ama ufak bir mesele vardı. Oyun kütüphanesindeki hiçbir oyun yüklü görünmüyordu. Belki bir yanlışlık olmuştur, oyunların yüklü olduğu klasörü göremiyordur diye düşünerek sürücüyü kontrol ettiğimde 100 GB kadar bir alanın açılmış olduğunu gördüm. Sağ olsun Epic oyunları da programla birlikte silivermişti. Bir tek Uplay klasöründe yer alan ANNO 1800 silinmemişti ama o da launcher üzerinde yüklü görünmüyordu. Anlayacağınız tertemiz bir başlangıç yapmamı sağladı Epic Games Launcher, kendisine müteşekkirim :)

Elbette bu sorunun benden kaynaklanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurup ufak bir tarama yaptım internette. Reddit gibi çeşitli forumlarda benzer örneklerin paylaşıldığı görülüyor. Hatta Epic Store’un açılışından yıllar önce, 2015 yılında Fortnite ile ilgili olarak benzer bir tecrübe yaşanmış ve Epic’in ilgili forumunda dile getirilmiş. O günden bugüne pek bir değişim olmadığı anlaşılıyor paylaşılan mesajlarda. Kısa bir araştırmayla bu tür örnekleri sizler de görebilirsiniz.

Demem o ki, siz siz olun Epic Launcher’ı yeniden yüklemek durumunda kalırsanız oyun klasörlerinizi yedekleyin. Ne olur ne olmaz...