Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Epilepside İlk Yardım-sara hastasına ilk yardım

Epilepside İlk Yardım-sara hastasına ilk yardım
0
87

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Epilepside İlk Yardım Nasıl Olmalı?,Sara Epilepsi Nobetinde İlkyardım,sara ilk yardım

Bir kişi sara nobeti gecirirse neler yapmalısınız?
Oncelikle sakin olun, hastanın yanından ayrılmayın, yardıma gerek varsa başkasını gonderin

• Hastanın hareketlerini durdurmaya VEVEYA engellemeye calışmayın!
• Hastayı guvenli bir yere yatırın veya alın!
• Yaralayabilecek ucu sivri veya sert eşyalardan (Sivri koşeler vb) hastayı uzaklaştırarak veya bunları hastanın yanından uzaklaştırarak hastayı koruyun!
• Sıkı giysileri varsa giysilerini gevşetin (kravat, kemer gibi), şayet takıyorsa gozluğunu cıkartın!
• Sabit ve rahat olacak bir şekilde onu bir tarafa doğru yatırıp, tukuruğunun dışarı akması sağlayın Rahat nefes alması icin mumkunse ağzını ve solunum yolunu acık tutun!
• Asla ağzına bir şey sokmaya veya koymaya (orneğin dişlerini sıkıyorsa acmaya veya su vermeye ) calışmayın!
• Cene ile ilgili zorlayıcı hareketler zararlıdır!
• Nobet sırasında ilac vermeye calışmayın, kendi kendinize nobetin gecmesine yonelik bir şey yapmayın! Soğan, kolonya vb şeyler koklatmayın!
• Epilepsi krizi olduğu bilinen bir kişi ise yapay solunum veya kalp masajı yapılmasına gerek yoktur!
• Hastanın uzerinde epilepsi hastası olduğunu gosteren veveya oyle ise sizin neler yapmanız gerektiğini acıklayan bir kart, veya sağlık karnesi olup olmadığına bakın!
• Nobetinin bitmesini bekleyin!
• Unutmayın ki, sıklıkla nobet sonrasında kişi yorgun, ne yaptığını bilemez haldedir, dolayısıyla bu aşamada elinizden geldiğince sakin ve guven verici olun! Engellemeler olumuz olabilir ama acık bir cama veya yola doğru gitme vb hareketlere yumuşakca engel olun!
• Nobet hakkında verebileceğiniz butun bilgilerin hem hastaya, hem de doktora yardımcı olacağını unutmayınız!

858,506Konular
983,050Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt