Yurt dışında okumayı hayal edenlere hususî fırsatlar her yıl olduğu üzere Erasmus ile devam ediyor. Pekala, Erasmus nedir? Müracaat tarihleri ne vakittir? Hangi devletler Erasmus'u kapsamaktadır? İşte, Eramus'un ayrıntıları...
Erasmus programı, lisans talebelerine yönelik yurt dışı eğitim ve staj imkanlarına ek olarak, master ve doktora seviyeleri ile talim üyeleri için de girişimler içermektedir. 3 ile 12 ay arasında süren programa 37 ülkeden, 4000’den çokça yüksek tahsil kurumunu kapsarken, memleketler arası talebeler tarafından en çok tercih edilen memleketler arasında İspanya, Almanya ve Fransa bulunmaktadır. Her yıl bir çok üniversiteliye yurt dışında okuma fırsatları sunan Erasmus hakkındaki tüm ayrıntıları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

ERAMUS GAYESI NEDİR?
Erasmus, talebeler ve tedrisat elemanlarının araştırma girişimleri, akademik müfredat geliştirme çalışmaları, eğitim ve finans masraflarını karşılayarak Avrupa’daki üniversiteler arasında hareketliliği artırmayı hedeflemektedir.

ERAMUS'A KİMLER BAŞVURABİLİR?
Mekteplinin, lisans ya da lisansüstü eğitimlerinin birinci bir yılını tamamlamış olmaları gerekmekte ve Akademik not ortalamalarının lisans mekteplileri için 4 üzerinden en az 2, master ve doktora mekteplileri içinse 4 üzerinden en az 2,5 olması lazımdır. Erasmus programı için TOEFL- IELTS gibi yabancı lisan yeterlilik testlerinden en az 70 puan alınması ve programa dahil olan bir kısma başvurmuş olmaları gerekir. Erasmus'tan yalnızca bir kereye mahsus faydalanılmaktadır.

ERASMUS'UN AVANTAJLARI NEDİR?
Türkiye hariç Avrupa’da yaşayan tüm talebelere fırsatlar sunan Erasmus, sorumluluk üstlenmek, toplumsallaşmak, lisan öğrenmek, deneyim kazanmak üzere bir çok avantajı bulunan bir programdır.

HANGİ MEMLEKETLERE GİDİLMEKTEDİR?
37 memlekete gidebilirsiniz. Ama en çok tercih edilenlerin arasında; İspanya, Almanya, İngiltere , Fransa ve İtalya üzere dünyaca tanınan üniversitelere ve eğitim programlarına sahip memleketler gelmektedir.İngiltere, Danimarka, Finlandiya üzere devletlerde ömür masraflarının yüksek olması bu devletler bölgesine Polonya, Estonya üzere devletleri tercih edebilirsiniz.

2020- 2021 ERASMUS MÜRACAAT TARİHİ NE HENGAM?
Erasmus'a 10 Şubat ile 16 şubat tarihleri arasında başvurabilirsiniz. Müracaatları
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
linki üzerinden yapabilirsiniz.