Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erasmus Öğrencisinin Fransa ve Türkiye'deki Özel Okul Öğrencileri Karşılaştırması Herkesi Biraz Düşündürecek!

Erasmus Öğrencisinin Fransa ve Türkiye'deki Özel Okul Öğrencileri Karşılaştırması Herkesi Biraz Düşündürecek!
0
35

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-77a616dc3afa0d193ebb78366397e652fa8bbb6d.jpg

2020 yılında Erasmus ile Türkiye'ye gelen  Léa Rodier'in oradaki ve Türkiye'deki özel okul karşılaştırması davranışlarımızı sorgulatacak cinsten.

Kaynak: +90

+90'ın hazırladığı Türkiye'de okumak isimli görüntüde, Léa Rodier'in öyküsüne kulak veriyoruz.

Léa, Lyon'da Emlyon Business School'daki İşletme Kısmı'na devam ederken, 2020 yılının Ocak ayında Erasmus programı ile Koç Üniversitesi'ne gelmiş.

Multikültürel ve sıcakkanlı bir ülkeye gitmeyi düşündüğünü, Güney Amerika ve Orta Doğu ortasında karar vermeye çalışırken de bir anda kendini İstanbul'da bulduğunu söylüyor Léa.

Geldiği periyotta Türkiye-Fransa alakaları sebebi ile siyasi bir telaş duyduğunu ve aklında Türkiye'ye dair pek de olumlu bir imaj olmadığını, lakin geldiğinde Avrupai bir niyet yapısı ile karşılaştığını söylüyor.

Fransa'da Türkiye'nin aslında nasıl bir yer olduğunun pek de fazla bilinmediğini de ekliyor.

Gelelim eğitim konusuna... Fransa'da güzel bir üniversiteye girebilmek için 3 yıl boyunca hazırlık okuluna gittiğini, okulda daha eğitimden çok aktiviteler ve ferdî hayata odaklanıldığını söylüyor.

Yani notları düşünmeye pek gerek kalmıyormuş. Lakin Türkiye'de durumun hiç de bu türlü olmadığını, akademik bir bakış açısı sebebiyle öğrencilerin daha fazla dersle ilgilendiğini söylüyor, hepimizin bildiği üzere.

Görüntünün devamında Fransa'daki ve Türkiye'deki özel okullardaki davranışlarla ilgili bir açıklama yapıyor Léa.

Koç Üniversitesi'nde okuyan öğrencileri birinci sefer gördüğümde biraz garipsemiştim. Zira Fransa'da da özel bir okula gidiyordum ancak buna karşın hepimiz günlük kıyafetler giyerdik ve toplu taşımayla okula gidip gelirdik. Koç'a gittiğimde ise spor otomobillerle ve lüks çantalar takan kızlarla karşılaşmıştım. Sanırım orada bir çeşit hava atma kültürü vardı. 

Fransa'da çok paranız olduğunda bunu saklamanız gerektiğini ve çocuklarınıza pek fazla para vermediğinizi de ekliyor.

Bunun sebebi de ebeveynlerin çocuklarının sıradan bir eğitim hayatı almalarını istemeleriymiş.

Türkiye'de ise başkalarından daha güçlü olan sınıfın bunu göstermek istediğinden de bahsediyor Léa.

Léa'nın Türkiye ve Fransa ile ilgili daha pek çok karşılaştırmasını dinlemek isterseniz sizi bu türlü alalım:

Özel okullardaki öğrencilerin davranışları ile ilgili değindiği nokta toplumsal medyada da dikkat çekti:

Siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz?

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt