Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erasmus Programı

Erasmus Programı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Erasmus Programı
Erasmus Eğitim Kursları

ERASMUS programı, SOCRATES'in, Yüksek Eğitime karşın programıdır Her üniversite, her bilim dalı, ERASMUS programından yararlanmaktadır Programdan, üniversitenin birinci sınıfından, doktoraya değin her seviyedeki öğrenciler faydalanmaktadır

ERASMUS programı iki temel hedefe yönelmiştir Bir yana, Avrupa seviyesinde etkinlikler aranjör üniversitelere finansal takviye, diğer yanlamasına ise, eğitimlerinin bir kısmını programa katılan diğer bir ülkenin üniversitesinde yapmayı arzulayan ögrencilere burs olanakları sağlanmaktadır

FAALİYET I: AVRUPA SEVİYESİNDE ETKINLIKLER DÜZENLEYEN ÜNİVERSİTELERE PARASAL DESTEK
FAALIYET I, Kurumsal kontratlar dahilindeki etkinlikler ve konu ağları projesi olarak iki bölüme ayrılmaktadır

A KURUMSAL SÖZLEŞMELER DAHİLİNDEKİ PROGRAMLAR
Kurumsal sözleşmeler kapsamında, üniversitelere finansman desteği sağlanmaktadır Avrupa Komisyonu ve üniversite aralarında imzalanan anlaşmada, üniversiteye Avrupa üniversiteleri ile işbirliğini geliştirmesi için aktarılacak tedarik da belirlenmektedir

Genelde üç yıllık bir dönemi kapsayan, kurumsal sözleşmelerin öngördüğü yardımlar yıllık olarak aktarılmaktadır Komisyon bahşedilen miktarlar üzerinden yapılan harcamaları ahenkli bir şekilde yoklama etmekdir

KURUMSAL SÖZLEŞMELERE DAHİL PROGRAMLAR

Program A1

Ögrencilerin daha basit ülke değiştirebilmelerini sağlamak amacıyla, üniversitelerin, ERASMUS programı dahilinde, eğitimlerini, bir sömestre ya da bir yıl boyunca, programa katılan öteki bir ülkede sürdürecek ögrencilerinin, ülke dışındaki yaşamlarını düzenleyebilmesi için desteklenmesi öngörülmektedir

Bu desteğin amacı, ERASMUS programına katılacak öğrencilerin seçilmesinde, lisan eğitiminde, bilgilendirmelerinde, öteki ülkede ev bulmalarında, öğrencilerin karşılanmalarında ve yurt dışında kaldıkları sürenin yasal olarak tanınmasında yardımcı olmaktır

Program A2

ERASMUS programına katılan diğer ülkelerin üniversitelerindeki, eğitim elemanlarının ders vermelerinin desteklenmesi öngörülmektedir Bu projenin amacı, eğitim elemanlarının ülke değiştirebilmelerini sağlamaktır

Eğitim elemanları, ERASMUS programına katılan öteki ülkelerin üniversitelerinde, bir ila sekiz haftalık, ya da, iki ila üç aylık bir vakit için, ders verme imkanına sahip olmaktadırlar

Program A3

Kısa süreli (10 gün ila 3 ay) hızlandırılmış eğitim programlarına ve yaz okullarına katılan ve dağıtılmış ERASMUSülkelerinden gelen ögrencilerin desteklenmesi öngörülmektedir

Program A4

Öğrenim üyelerinin ve üniversite personelinin (ara sıra öğrencilerin eşliğinde), gelecekte proje ortağı olacakları üniversiteyi ziyaret edebilmeleri için mali takviye verilmektedir

Program A5
Avrupa ders kredileri aktarma sistemi, bir takım üniversite derslerinin kabulü ve transferini öngören sistemdir

Avrupa ders kredileritransfer sistemine geçiş, ERASMUS programı tarafından desteklenmektedir

Bu sistemin amacı, müşterek üniversiteler arası düzenlenen eğitim programlarının akademik alanda tanınmasıdır

Program A6

Lisans ve yüksek lisans seviyelerinde, müşterek eğitim ve lisan öğrenimi programlarının düzenlenmesi desteklenmektedir

Tecrübe alış verişi ve iki taraflı çalışmalarla, AB'de eğitim sisteminin yenilenmesini ve gelişmesini sağlamak amaçlanmaktadır

Milletlerarası ve üniversiteler arası işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan ERASMUS programına bulunma isteyen üniversiteler, sözleşme talebinde bulunduklarında, üniversitenin eğitim alanında sürdürdüğü Avrupa stratejisini anlatmak durumundadırlar

Her üniversitenin kendi adaylık başvurusunu, teknik takviye bürosuna ulaştırması öngörülmüştür Başvuru Formu Formları, istek üstüne, laf konusu büro tarafından verilmekte ve nihai Karar Kurul göre alınmaktadır Başvuruların her senenin 15 Kasım'ına değin yapılması gerekmektedir *

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt